Kısık Ateş
Aslı Şa
Aslı Şa
Aşçı-Pastacı

Hakkında

Meslek hayatıma lisede Yiyecek ve içecek Hizmetleri bölümü ile başlayıp sonrasında İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Gastronomi lisans eğitimim ile devam ettim. Okul hayatım boyunca çeşitli stajlar ile deneyim sahibi oldum. Bu süreç ve devamı sonrasında ise tek bir alana bağlı kalmadan sıcak,soğuk,pastane mümkün olduğu kadar her istasyonda deneyim sahibi olmaya çalışıtm. Her geçen gün gelişen vesürekli büyüyen bu sektörde kendimi sürekli öğrenmeye açık tutarak ve eğlenerek meslek hayatıma devam ediyorum.


İş Deneyimleri

Sunset Grill Bar - PastacıHaziran 2020
Martı İstanbul Hotel - StajyerEkim 2013- Haziran 2014
Sanat Evim Cafe - Mutfak şefiOcak 2016- Ağustos 2018

Okul Bilgileri

İstanbul Gelişim Üniversitesi - GastronomiEkim 2014- Haziran 2018
Aslı Şa
Aslı Şa
Aşçı-Pastacı
4 yıl önce

#MAGNOLİA#
1 lt süt
4 yumurta sarısı
50 toz şeker
110 gr beyaz çikolata
40 gr un
Hazırlanışı
Malzemelerin tamamını(çikolata hariç) bi tencerede çırpılır, ocağa alınır çok az ısındıktan sonra çikolatalar eklenerek kıvam alması sağlanır. Ocaktan aldıktan sonra tam soğumadankaplara paylaştırılır toz burçak veya bebe bisküvisi parçaları eklenerek üzerine bi kat daha muhallebi dökülerek meyve ile süslenir.
NOT: Kıvamı ocaktayken çok yoğun olmamalı soğuyunca biraz daha kıvam alıyor

user feed images
Aslı Şa
Aslı Şa
Aşçı-Pastacı
4 yıl önce

#KAKAO TOPLARI# (Glutensiz,şekersiz,vegan)
Tarif
50 gr badem
50 gr ceviz
20 gr hindistan ceviİ yağı
5 adet dolgun hurma
10 gr ham kakao
Hazırlanışı
Hindistan cevizi yağı hariç tüm malzemeler robottan çekilir kıvam aldıktan sonra h.cevizi yağı eklenip şekil verilir.

user feed images
Aslı Şa
Aslı Şa
Aşçı-Pastacı
4 yıl önce

#MOZZERELLA#

user feed images
user feed images
Aslı Şa
Aslı Şa
Aşçı-Pastacı
4 yıl önce

#ÇİKOLATA#
İyi bir çikolata bol fıstık ve badem içermeli ☺

user feed images
user feed images
Aslı Şa
Aslı Şa
Aşçı-Pastacı
4 yıl önce

#MACARON#
1- Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
2- Mutlaka bir şeker derecesi kullanılmalı.
3- Merengin (yumurta akı) kıvamı kaşıkla kesilebilecek kadar katı olmalı.
4- Mereng hazırlanırken hep aynı yöne çırpılmalı.
5- Macaron yaparken oda sıcaklığı değişmemeli, mutfakta esinti olmamalı yoksa macaronlar çatlar.
6- Su ve şeker karışımı 115 dereceye geldiğinde yumurta akı çırpılmaya başlanmalı, 118 dereceye gelince kar gibi olan merenge eklenmeli

user feed images
user feed images