Kısık Ateş

Bugün Ne Pişirsem? Pratik ve Kolay Yemek Tarifleri | Kısık Ateş

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
21.05.2020
Sütlü Domates Çorbası Tarifi

Sütlü Domates Çorbası tarifi nasıl yapılır?

50 Dakika
4-6 Kişilik
42B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
14.12.2020
İzmir Köfte Tarifi

İzmir’in en güzel ve en meşhur yemeklerinden, sulu İzmir Köfte tarifi nasıl yapılır? İzmir köfte tarifinin püf noktaları nelerdir?

60 Dakika
4-6 Kişilik
242B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
14.01.2021
Gavurdağı Salatası Tarifi

Gavurdağı, Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde Toros sıradağlarında bir zirvedir. Bu salata da özellikle o yörede yol üstünde bulunan birçok lokantanın favori salatasıdır. Tek tarifi olmamakla birlikte içindeki malzemeler de mevsimsel olarak değişir. Ancak nar ekşisi, ceviz içi ve kuru nane bu salatanın olmazsa olmazıdır. Gavurdağı salatası nasıl yapılır?

25 Dakika
2-4 Kişilik
169B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
02.08.2021
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Arpa şehriyeli pirinç pilavı tarifi, nasıl yapılır? Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?

40 Dakika
4-6 Kişilik
96B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
29.07.2024
Meyveli Komposto Tarifi

Bugün Türk mutfağında hala popülerliğini koruyan komposto, kültürel mirasımızın bir parçası olarak değerini sürdürmektedir. Kompostonun kökeni, Orta Asya Türk kültürüne dayanmaktadır ve zamanla Osmanlı İmparatorluğu'nun büyüklüğüyle birlikte farklı bölgelerde farklı şekillerde hazırlanmıştır. Genellikle su, şeker, taze meyvelerden yapılan komposto, Ramazan ayında iftar sofralarında, bayramlarda ve özel günlerde ikram edilmiştir. Peki, meyveli komposto tarifi nasıl yapılır? Karışık meyveli komposto yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla, tam ölçülü komposto tarifi…

45 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme