Kısık Ateş
Evren Şener
Evren Şener
Gastronomi Ve Mutfak Sanatları öğrencisi

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.


Okul Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi - Gastronomi Ve Mutfak SanatlarıEylül 2019
Evren Şener
Evren Şener
Gastronomi Ve Mutfak Sanatları öğrencisi
4 yıl önce

Balkabağı tatlısı;
Malzemeler:
-250 Gr balkabağı
-2 Su bardağı toz şeker
-ceviz
-tahin
-çubuk tarçın
Nasıl Yapılır?
1)Kabaklar soyulduktan sonra çekirdekleri alınır ve iyice yıkanır.
2) Genişçe yayvan bir tencereye alınır üstüne şeker ilave edilir.
3) Orta kısık ateşte kabağın şekeri absorbe etmesi beklenir.
4) Tahin,kaymak veya cevizle servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun 🙏☺️

user feed images