1 çay bardağı
toz şeker
1 adet
yumurta
1 çay bardağı
sıvı yağ
1 çay bardağı
süt
8 tepeleme yemek kaşığı
un
2 yemek kaşığı
kakao
1 paket
vanilya
1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
80 gram
bitter çikolata
1/2 çay bardağı
pudra şekeri
( üzeri için)
Pişirme Önerisi
Dilerseniz içerisine beyaz çikolata da ilave edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
1-Geniş tabanlı bir tencereye yaklaşık olarak 3 parmak yüksekliğinde su koyup ocağa alın ve kaynamaya bırakın.
2-Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
Ardından yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın
3-Hazırladığınız kek harcını fincanlara paylaştırın, fincanların yarısından biraz daha fazla dolmasına özen gösterin, ağzına kadar doldurmayın. Çikolatayı kırıp fincanlara paylaştırın.
4-Kaynamakta olan suya fincanları oturtun. Su fincanların yarısına kadar gelmelidir.
Tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde 10 dakika pişmeye bırakın.
5-Kabarıp piştiklerinde tencereden alın ve üstlerine pudra şekeri serptikten sonra sıcak olarak servis edin.