Kısık Ateş
Küçük Aşcı
Küçük Aşcı

Hakkında

13 yaşında gastronomi meraklısı 🙂 .

3 yıl önce

Malzemeler :

Paça
Un
Sirke
Sarımsak
Yoğurt
Yağ

Yapılışı :

Yarım çay bardağı sıvı yağ ile 4 yemek kaşığı unu kavuruyoruz . Kavurduktan sonra paçayı kaynattığımız suyu ilave ediyoruz . Un bir araya birleşmesin diye sürekli karıştırıyoruz . Sonra yarım litre sıcak su ilave ediyoruz . Onlar bir arada kaynadıktan sonra doğradığımız paça etini , doğranmış sarımsakları , ve sirkeyi ilave ediyoruz kaynamasını bekliyoruz . Birlikte kaynadıktan sonra 1 su bardağı yoğurdu çırpıyoruz içe 2 - 3 yemek kaşığı kaynayan suyu koyarak tekrar çırpıyoruz çırptığımız yoğurdu içine ilave ederek kaynamasını bekliyoruz . Kaynadıktan sonra servis yapabilirsiniz .
Şimdiden afiyet olsun .

user feed images