İrmikli un kurabiyesi
300 Gr iyi kalite un
200 Gr ince irmik
250 Grtoz şeker
250 Gr yemeklik margarinveya baklavalık yağ
Yağ ve şekeritezgâh üzerindeiyice beyazlaylaşıncaya kadar elle çırpıyoruz, un ve irmik karışımından azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
Hamurumuz eğer çok yumuşak hale gelmişse buzdolabında biraz bekletip katılaşmasını sağlaya bilirsiniz. Şekil verme işlemi küçük parçalar koparıp tezgâh üzerindeel ile silindir gibi yuvarlayıp uzatıyoruz üzerine çok bastırmayın.uzatıgımız hamurumuzu iki ucundan içe doğru bükerek uçlarını birleştiripyağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruziki ucun birleştiği yeri tane Antep fıstığı ile süslüyoruz .150 derece ısıttığımız fırındaüstleri kızarmadanpişirip soğuduktan sonra servise hazır ediyoruz