Kısık Ateş
Tarif

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Karşınızdaaa kışın en çok aranan ve tüketilen tariflerinden nefis Bal Kabağı Tatlısı! Tencerede kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 114B
  • 151
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750-800 g olgun bal kabağı
500 g toz şeker
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
200 ml su
5-6 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Bal kabaklarının çekirdeklerini çıkartıp, yeşil kısımları ve kabuklarını soyduktan sonra 2-3 parmak kalığında doğrayın.
  • Bol suda yıkadıktan sonra geniş bir tencereye yerleştirin.
  • Üzerlerini toz şeker ile örterek, çubuk tarçın ve karanfilleri serpiştirin.
  • Tencerenin kapağı kapalı şekilde en az 4-5 saat şekerin erimesini sağlayın. Bu işlem şekerin kabakla tamamen özleşmesini ve suyunu salmasını sağlayacaktır.
  • Ardından gerekirse 1 bardak kadar su ve limon suyu ekleyip orta ateşte 45-50 dakika kontrollü pişirin.
  • Suyunu tamamen çektikten sonra ocaktan alın ve ılınana kadar dinlendirin.
  • Daha sonra ceviz içi, tahin veya kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Bu tarife su eklemeden fırında pişirerek de çok lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Bunun için fırın tepsisini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıttığınız 200°C fırında 30 dakika pişirin. Ardından üzerinden folyo ve yağlı kağıdı alın. Tekrar 200°C fırında 15 dakika daha pişirin. Soğumasının ardından servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Pekmezli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
37B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi
537B Görüntüleme
Künefe Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
775B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Erkan Babaoğlu
· 07.12.2020

Şefim fırında pişirmek için üzeri açık mı olacak yoksa folyo ile kapatalım mı ?

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 07.12.2020

Tepsiyi yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıttığınız 200°C fırında 30 dakika pişirin. Ardından üzerinden folyo ve yağlı kağıdı alın. Tekrar 200°C fırında 15 dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Recep Seyhan
· 02.12.2021

Şefimtarifinizi 1 e 1 uyguladım teşekkür ederim.her şey çok güzeldi fakat 750 gr kabak için 600 gr şeker çokçok çokfazla. !

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 03.12.2021

Merhaba, ellerinize sağlık. Çok teşekkürler 😊👍