- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Bitter Çikolatalı Brownie Tarifi
Tarif
Bitter Çikolatalı Brownie Tarifi
Bitter Çikolatalı Brownie, kakao ve bitter çikolata kullanılarak hazırlanan bir tatlıdır. Brownie, yoğun çikolata tadı ve kıvamı ile tanınır; dışı hafif çıtır, içi ise yumuşak ve yoğun bir dokuya sahiptir. Bitter çikolatalı brownie nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla tam ölçülü bitter çikolatalı brownie tarifi...
45 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 22B
- 312
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g bitter çikolata (%70 çikolata)
5 adet orta boy yumurta
225 g toz şeker
95 g un
2 g tuz
13 g kakao
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- 2Kare veya yuvarlak bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın kenarlarına yağlı kağıt koyun.
- 3Bitter çikolatayı, küp küp doğranmış tereyağı ile benmari usulü eritin. Ara ara karıştırarak oda sıcaklığına getirin.
- 4Yumurtaları toz şeker ile mikserde yüksek hızda 5 dk. karıştırın. Oda sıcaklığına gelen tereyağlı çikolatayı içine ekleyip yarım dakika kadar en düşük hızda karıştırın.
- 5Un, tuz ve kakaoyu ekleyip yine yarım dakika mikserde karıştırın.
- 6Daha sonra kek kalıbına dökün.
- 7Fırının orta rafında önceden ısıtılmış 180 derecede 25 dk. pişirin.
- 8Brownie’yi fırından çıkartıp 1 saat kadar dinlendirin.
- 9Daha sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun! 😊
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ebru Has
Chef
4.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?