Kısık Ateş
Tarif

Macha Çaylı Ispanaklı Kek Tarifi

Daha önce böylesine sağlıklı bir kek yapmış mıydınız bilmiyorum ama mutlaka denemelisiniz... Ispanaklı kek tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Macha Çaylı Ispanaklı Kek Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 94
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 demet ıspanak
10 ml zeytinyağı
5 g macha tozu
3 adet yumurta beyazı
80 g bal
5 g tuz
100 ml sade şişe soda
15 ml Hindistan cevizi yağı
240 g Pınar Light Yoğurt
Pınar
420 g tam buğday unu
20 g ay çekirdeği içi
40 g kurutulmuş yaban mersini

Nasıl Yapılır?

  • Ispanak püresi için iyice yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları mutfak robotuna aktarın. Zeytinyağı ve macha tozunu ilave ettikten sonra tüm malzemeyi püre haline getirin. Ispanak püreniz hazırdır.
  • Yumurtanın beyazlarını, balı, tuzu ve sodayı yaklaşık 5 dakika boyunca mikserde çırpın.
  • Hindistan cevizi yağı, hazırladığınız ıspanak püresini ve light yoğurdu ekleyin. 1 dakika daha çırpın.
  • Elenmiş unu karışıma azar azar yedirin. Spatulayla karıştırın.
  • Son olarak ay çekirdeği içi ve kuru yaban mersinini ekleyin. Spatulayla karıştırmaya devam edin.
  • Kek hamurunu 10 g zeytinyağı ile yağlanmış demir döküm kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.

Püf Noktası

Enerji: 216,1 kalori
Karbonhidrat: 35,5 g
Protein: 8,6 g
Yağ: 5,2 g
Lif: 5,1 g

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ekşi Kremalı Brownie Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Çikolatalı Cupcake ve Vanilyalı Frosting Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek Tarifi
22B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Bahar Yılmaz
· 25.12.2019

Yumurta sarılarını neden kullanmıyoruz