- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Macha Çaylı Ispanaklı Kek Tarifi
Tarif
Macha Çaylı Ispanaklı Kek Tarifi
Daha önce böylesine sağlıklı bir kek yapmış mıydınız bilmiyorum ama mutlaka denemelisiniz... Ispanaklı kek tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 94
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 demet ıspanak
10 ml zeytinyağı
5 g macha tozu
3 adet yumurta beyazı
80 g bal
5 g tuz
100 ml sade şişe soda
15 ml Hindistan cevizi yağı
420 g tam buğday unu
20 g ay çekirdeği içi
40 g kurutulmuş yaban mersini
Nasıl Yapılır?
- 1Ispanak püresi için iyice yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları mutfak robotuna aktarın. Zeytinyağı ve macha tozunu ilave ettikten sonra tüm malzemeyi püre haline getirin. Ispanak püreniz hazırdır.
- 2Yumurtanın beyazlarını, balı, tuzu ve sodayı yaklaşık 5 dakika boyunca mikserde çırpın.
- 3Hindistan cevizi yağı, hazırladığınız ıspanak püresini ve light yoğurdu ekleyin. 1 dakika daha çırpın.
- 4Elenmiş unu karışıma azar azar yedirin. Spatulayla karıştırın.
- 5Son olarak ay çekirdeği içi ve kuru yaban mersinini ekleyin. Spatulayla karıştırmaya devam edin.
- 6Kek hamurunu 10 g zeytinyağı ile yağlanmış demir döküm kek kalıbına dökün.
- 7Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
Püf Noktası
Enerji: 216,1 kalori
Karbonhidrat: 35,5 g
Protein: 8,6 g
Yağ: 5,2 g
Lif: 5,1 g
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?