- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Çağla Cacığı Tarifi
Tarif
Çağla Cacığı Tarifi
Kolay cacık tarifi: Tam mevsiminde çağla cacığı tarifi nasıl yapılır? Nefis bir meze tarifi olan çağla cacığı yapmanın püf noktaları nelerdir? Detaylar için tıklayın!
20 Dakika
2 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 29B
- 91
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet çağla badem
250 g süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 dal taze fesleğen
1 dal taze reyhan
1 dal taze nane
1 dal dereotu
10 adet badem içi
yeteri kadar tuz
25-30 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Suda bekletilmiş çağla bademleri ince ince doğrayın.
- 2Geniş bir kasede; süzme yoğurt ve ekşi kremayı çırparak karıştırın. İçerisine az miktarda tuzla ezilmiş sarımsağı ve doğranmış çağla bademleri ekleyin.
- 3Ardından kıyılmış taze yeşillikleri ve bademleri karışıma ekleyin.
- 4Tuz ve zeytinyağı ilave ettikten sonra hepsini güzelce karıştırıp bir servis tabağına alın.
- 5Üzerini badem, az miktarda zeytinyağı ve taze yeşilliklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?