- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Çikolatalı Tart Tarifi
Tarif
Çikolatalı Tart Tarifi
İki rengin bir araya gelişi anca bu kadar tatlı olabilirdi! Pratik çikolatalı tart tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 105
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
250 g un
40 ml buz gibi su
20 g pudra şekeri
Üzeri için:
200 g sütlü çikolata
nar taneleri
taze nane yaprakları
Nasıl Yapılır?
- 1Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ve unu mikserin palet ucu ile karıştırın. Bezelye gibi olunca soğuk suyu ve pudra şekerini ekleyin. Toparlanınca mikserden alıp elinizle hamuru ısıtmadan, hızlıca yuvarlayın. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- 2Fırını 180°C’ye ayarlayın. Dinlenen tart hamurunu dolaptan çıkarıp 5-10 dakika kadar bekletin. Daha sonra 2 yağlı kağıt arasına alıp, 1 cm kalınlığında merdane ile açın.
- 3Açtığınız hamuru tart kalıbına yerleştirin, kenar kısımlarını düzleştirin. Taban kısmını çatal yardımıyla birkaç kez delin, üzerine tart kalıbı boyutunda yağlı kağıt yerleştirin. Ağırlık yapması için nohut dökün ve 30 dakika fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra tezgaha koyup soğutun.
- 4Üzeri için Pınar Kahvaltı Keyfi ve çikolatalı sosu alacalı olacak şekilde karıştırın, sütlü çikolatayı iri parçalara bölün.
- 5Tartın içini bu karışımla doldurup üzerini nar, taze nane yaprakları ve çikolata parçalarıyla süsleyin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.