Kısık Ateş
Tarif

Ekşi Kremalı Çubuk Kraker Tarifi

Ekşi kremalı çubuk kraker tarifi nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı çubuk kraker yapmanın püf noktaları için hemen tıklayın.
45 Dakika
10-12 Kişilik
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Fırın
Ekşi Kremalı Çubuk Kraker Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 adet yumurta
1 kg un
70 g toz şeker
30 g mahlep
240 g zeytinyağı
10 g üzüm sirkesi

Nasıl Yapılır?

  • Pınar Ekşi Krema, Pınar Tereyağı ve unu mikserde düşük devirde 2-3 dakika yoğurun.
  • Yoğurma işlemi devam ederken 3 yumurtanın sarısını ve diğer malzemeleri ekleyin orta devirde 15 dakika kadar hamuru yoğurun.
  • Hamuru 15-20 dakika kadar dolapta dinlendirin.
  • Arzu edilen boyutlarda kesilen hamurun üstüne yumurta sarısı sürün.
  • İsteğe göre susam veya çörek otu serpin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 170°C de ısıtılmış fırında 25-30 dakika kontrollü pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri Tarifleri

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Peynirli Cevizli Kraker Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
8B Görüntüleme
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Yağlı Gevrek Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Elif Akdoru
· 29.03.2018

Tarifi denedim gerçekten çok lezzetli

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi