Kısık Ateş
Tarif

Fırında Mezgit Tarifi

İçi sulu nefis fırında mezgit tarifi nasıl yapılır? Fırında sebzeli mezgit fileto yapmanın püf noktaları nelerdir? Fırında balık tarifi için tıklayın!
50 Dakika
6-8 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 58B
  • 101
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg Pınar Mezgit Fileto
Pınar
10 adet bebek patates
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
2 adet kereviz sapı
6 dal tarhun otu
2 dal taze biberiye
10 g tane karabiber
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 ml Abalı Ayçiçek Yağı/zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200°C'ye ayarlayın.
  • Alüminyum folyo üzeri yağlı kağıt serili geniş fırın tepsisine mezgit filetoları dizin.
  • Patatesleri, doğranmış kuru soğanları, kabuğu soyulmuş sarımsakları, kereviz saplarını ve taze baharatları gelişi güzel tepsiye yerleştirin.
  • Üzerlerine tereyağı parçaları ve sıvı yağı gezdirin.
  • Ardından yağlı kağıt ile üzerini kapatıp alüminyum folyo ile bir kat daha hava almayacak şekilde sarın.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Levrek Sırdağ Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
22B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Somon Sayaka Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.