- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Levrek Sırdağ Tarifi
Tarif
Levrek Sırdağ Tarifi
Levrek Sırdağ, benim en sevdiğim balık yemeklerindendir aynı zamanda çok pratik ve lezzetlidir. Levrek sırdağ tarifi ve çok daha fazlası için videomu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
- 22B
- 101
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 diş sarımsak
600 g levrek
tuz, karabiber
150 g domates
1/2 demet maydanoz
10 ml limon suyu
100 ml üzüm sirkesi
Sunum için:
mikro yeşillik
karamelize limon
Nasıl Yapılır?
- 1Slice doğranan sarımsağı tereyağında altın sarısı olana kadar kızartıyoruz.
- 2Balığın kılçıklarından ayıklanmış filetosunu baharatlayarak aynı tavaya iç yüzeyi altta olacak şekilde ekliyoruz.
- 3Üzerine doğranmış domates, maydanoz, limon suyu ve üzüm sirkesini ilave ediyoruz.
- 4Tavanın üzerini bir kapakla kapatıyoruz ve kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Pişme derecesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- 5Servis etmeden önce sunum tabağına balıkla aynı tavada pişen garnitürleri yatak şeklinde yerleştiriyoruz.Üzerine fileto balığı yerleştiriyoruz.
- 6Yanında karamelize limon ve mikro yeşillik ile sunuyoruz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.