Kısık Ateş
Tarif

Levrek Sırdağ Tarifi

Levrek Sırdağ, benim en sevdiğim balık yemeklerindendir aynı zamanda çok pratik ve lezzetlidir. Levrek sırdağ tarifi ve çok daha fazlası için videomu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 22B
  • 101
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 diş sarımsak
600 g levrek
tuz, karabiber
150 g domates
1/2 demet maydanoz
10 ml limon suyu
100 ml üzüm sirkesi
Sunum için:
mikro yeşillik
karamelize limon

Nasıl Yapılır?

  • Slice doğranan sarımsağı tereyağında altın sarısı olana kadar kızartıyoruz.
  • Balığın kılçıklarından ayıklanmış filetosunu baharatlayarak aynı tavaya iç yüzeyi altta olacak şekilde ekliyoruz.
  • Üzerine doğranmış domates, maydanoz, limon suyu ve üzüm sirkesini ilave ediyoruz.
  • Tavanın üzerini bir kapakla kapatıyoruz ve kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Pişme derecesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Servis etmeden önce sunum tabağına balıkla aynı tavada pişen garnitürleri yatak şeklinde yerleştiriyoruz.Üzerine fileto balığı yerleştiriyoruz.
  • Yanında karamelize limon ve mikro yeşillik ile sunuyoruz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Hamsi Kuşu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
74B Görüntüleme
Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
Salamura Sardalya Tarifi
approved
50 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
8B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.