Kısık Ateş
Tarif

Ispanak Bastı Tarifi

Ispanak Bastı tarifi nasıl yapılır? Sebzelerde bastı tekniği ve bu tekniğin püf noktaları nelerdir? Ispanak Bastı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Ispanak Bastı Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 79
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
150 ml et suyu
300 g ıspanak
tuz
karabiber
pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın, kuşbaşı etleri ekleyip karamelize olana kadar kavurun. Ardından bir tabağa alın.
  • Aynı tavada yemeklik doğranmış soğanları hafif karamelize olana kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanlara et suyunu ilave edin ve karıştırarak suyunu hafif çektirin.
  • Daha sonra kenara ayırdığınız etleri tavaya alın.
  • Ayıklanmış ıspanak yapraklarını iyice yıkayıp kurutun. İkiye veya üçe bölerek tavaya ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirdikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Pişen ıspanak bastı yemeğini yoğurtla servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Brüksel Lahanası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
35B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Semizotu Yemeği Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
101B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Doğukan Sarıbaşak

En kısa zamanda deniyorum! Elinize sağlık

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 25.04.2021

Teşekkürler, sizin de ellerinize sağlık 👏🤗

Metin Songür
· 31.08.2024

Elimize sağlık

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 02.09.2024

Çok teşekkürler 🙏👩‍🍳🧑‍🍳