Kısık Ateş
Tarif

Izgara Somon Tarifi

Denizden sofraya somon tarifi! Tavada ızgara somon nasıl yapılır?
30 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara
Izgara Somon Tarifi
Paylaş
  • 25B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200-220 g taze somon fileto
50 ml zeytinyağı
deniz tuzu
taze çekilmiş karabiber
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Somonu geniş bir kaba alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyu ile marine edin.
  • Pişirmeden hemen önce tavanızı ısıtın, somonu yerleştirin ve her iki tarafını 5'er dakika pişirin.
  • Daha sonra servis tabağına somonu yerleştirin. Tercihen üzerine dilimlenmiş zeytinli domates sos gezdirin veya sebze garnitürlerle sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fırında Mezgit Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
54B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Fırında Kuşkonmazlı Somon Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Deniz Bayar
· 21.10.2021

Merhaba,somonu ici de pişmiş olacak şekilde kaç dk pişirmek gerekiyor peki?

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 22.10.2021

Merhaba, iki tarafı da 10'ar dakika pişirilirse istediğiniz kıvamda olacaktır.

Deniz Bayar
· 22.10.2021

İlginiz için teşekkür ederim.