Kısık Ateş
Tarif

Kağıt Kebabı Tarifi

Fırında kağıt kebabı tarifi nasıl yapılır? Lezzetli kağıt kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir? Kuzu etli, sebzeli kağıt kebabı tarifi için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
45 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın, Tava
Kağıt Kebabı Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 86
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet havuç
250 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet patates
1 adet domates
50 g bezelye
5 g pul biber
tuz ve karabiber
5-6 dal maydanoz yaprağı

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tavaya tereyağı ve sıvı yağını alıp kızdırın. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış soğan, sarımsak ve havuçları içine atıp birkaç dakika soteleyin.
  • Daha sonra kuşbaşı etleri ekleyin, etler suyunu salana kadar kavurma işlemine devam edin.
  • Ardından kabukları soyulmuş ve küp doğranmış patatesi, domatesi ve bezelyeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek karıştırarak pişirin.
  • Son olarak pul biber, tuz ve karabiberle lezzetlendirip ocağın altını kapatın. Bu aşamada az miktarda su (bir çay bardağı) ekleyin.
  • Pişirme kağıdını dikdörtgen şeklinde kesip tezgaha yayın, yemeği kağıdın ortasına paylaştırın. Üzerine birkaç dal maydanoz yaprağı ve tereyağı parçaları yerleştirin.
  • Paket halinde ve malzemeler dökülmeyecek şekilde katlayıp kenar kısımlarını sıkıca sarın. Kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Bu tarif 2 kişiliktir. Malzeme oranlarını artırarak daha fazla porsiyonlarda kağıt kebabı hazırlayabilirsiniz.
*Tüm sebzeleri önceden doğrayıp hazır ederseniz, hızlı bir şekilde yemeğinizi hazırlamış olursunuz.
*Farklı baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Arpa Şehriyeli İncik Tarifi
150 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Etli Patlıcan Güveç Tarifi
100 Dakika
6-8 Kişilik
99B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kayısı Yahnisi Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.