Kısık Ateş
Tarif

Levrek Buğulama Tarifi

Balık buğulama tarifi, nasıl yapılır? Levrek buğulama yapmanın püf noktaları nelerdir? Nefis balık sosu nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tencere, Buhar
Levrek Buğulama Tarifi
Paylaş
  • 39B
  • 83
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg levrek ya da istenilen bir çeşit balık
1 adet kuru soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
150-200 ml balık suyu veya su
1 adet limon suyu
30 ml zeytinyağı
tuz
karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Saplı bir tencerenin tabanına halka doğranmış kuru soğanı yayın.
  • Balığın pullarını ve iç kısımlarını temizleyin, dilerseniz kuyruk ve kafa kısmını atın. Dış yüzeyine çok derin olmayacak çizikler attıktan sonra bol su ile yıkayıp soğanların üzerine yerleştirin.
  • Kıyılmış maydanozların bir kısmını balığın içine, bir kısmını üzerine serpin ve az miktarda limon suyu gezdirin.
  • Ardından balık suyunu tencereye ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kapağını kapatın. Kısık-orta ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar kontrollü pişirin.
  • Balık sosu için ayrı bir kapta; limon suyu ile zeytinyağını iyice çırpın, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Tencerede pişen balığı spatula yardımıyla servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız balık sosunu gezdirip sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Sağlıklı bir yemek pişirme yöntemi olan buğulama yemeklerdeki vitamin ve minerallerin suya geçip kaybolmamasını sağlar.
*Kapağı kapalı olarak pişen balıklar suyunu salıp yumuşayacağı için servis esnasında balık spatulası kullanmanızı tavsiye ederiz.
*Balığınızı limon kabuğu rendesi ve taze maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Somon Pasta Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Deniz Mahsullü Kasserol Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Hayal Gençoğlu
· 04.06.2021

❤️🌹🧿

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 05.06.2021

😊👍