Kısık Ateş
Tarif

Limonlu Mezgit Tarifi

Şu an mezgit balığının en lezzetli olduğu dönemdeyiz... Limonlu mezgit nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Limonlu Mezgit Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 80
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet Pınar Mezgit Fileto
Pınar
200 g panko (ekmek kırıntısı)
1 adet limon
1 adet yumurta
200 g un
5 g kekik
5 g pul biber
1/2 demet maydanoz
5 g tuz
5 g karabiber
20 g brokoli
20 g karnabahar
15 g havuç
20 g zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Panko (Ekmek Kırıntısı) nun içine kekik, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın.
  • Mezgitleri tuz ve karabiber ile tatlandırın, sırası ile mezgitleri un, çırpılmış yumurta ve panko ile paneleyin.
  • Kaynayan tuzlu suda sırası ile brokoli, karnabahar ve havuçları hafif diri olacak kıvamda haşlayıp buzlu suya çıkartın. Zeytinyağı ile bir tavada soteleyin.
  • Panelenmiş balıkları tavada altın rengi olana kadar pişirin. Sote sebzeler ile servis edin.

Püf Noktası

*Un panelemek için kullanılır.
*Brokoli 1 dk, karnabahar 3 dk, havuç 4 dk haşlanacak.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Taze Baharatlı Kalamar Tempura Tarifi
23B Görüntüleme
Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Tarifi
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labne Soslu Karides Şiş Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.