Kısık Ateş
Tarif

Milföy Kabında Misket Köfte Tarifi

Pratik bir aperatif tarifi, milföy kabında misket köfte nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Milföy Kabında Misket Köfte Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 36
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
470 g Pınar Misket Köfte
Pınar
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
180 ml Pınar Krema
Pınar
1 kg Pınar Milföy
Pınar
500 g bezelye
50 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C ısıtın
  • Milföy hamurlarını bir su bardağı yardımıyla yuvarlak kesin. Yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisinin üzerine yerleştirin ve üstü kahverengi olana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Milföyler hazırlanırken tencerede tereyağı eritin. Misket köfteleri ekleyip 2-3 dakika pişirin.
  • Misket köfteler piştikten sonra bezelyeleri ekleyip üstüne 50 ml su ilave ederek kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • 10 dakikanın sonunda tencereyi ateşten alıp kremayı ekleyin.
  • Fırından çıkarılan milföyleri ortadan ikiye bölüp aralarını açın, bezelyeli misket köfteyi kaşıkla içlerine paylaştırın ve servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Levent Demirçakmak
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
Kereviz Püreli Kuzu İncik Tarifi
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinli Kuzu Sarması Tarifi
100 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pırasalı Köfte Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ali Sipahi
· 13.04.2018

harika

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi