Kısık Ateş
Tarif

Peymacun Tarifi

Pide ustalarını aratmayacağınız, Peymacun tarifini denemelisiniz. Otlu peynirli Peymacun tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Peymacun Tarifi
Paylaş
  • 36B
  • 63
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
550 g un
8 g tuz
240 ml ılık su
8 g toz şeker
50 g yaş maya
Üzeri için:
200 g Pınar Labne
Pınar
220 g Pınar Kaşar Peyniri, rendelenmiş
Pınar
1 demet kıyılmış maydanoz
5 g pul biber
1 adet yumurta
kenarlarına sürmek için 1 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: un ve tuzu bir kaba koyup ortasını açın, ılık su ve toz şeker ile eritilen yaş mayayı unun ortasına dökün ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hazır olan hamur 1 saat bekleyip kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Pide şeklinde veya yuvarlak olarak açın. Üzeri için labne, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta ve pul biberi güzelce karıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayın.
  • Hamurun kenarlarını hafifçe kıvırın ve bir fırçayla yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 20-25 dakika pişirin, sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıymalı Patatesli Börek Mantısı Tarifi
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Anne Poğaçası Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Domatesli Peynirli Galette Tarifi
approved
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.