Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından Şekerpare tarifi ile karşınızdayız. Peki, nefis bir Şekerpare nasıl yapılır?
Gavurdağı, Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde Toros sıradağlarında bir zirvedir. Bu salata da özellikle o yörede yol üstünde bulunan birçok lokantanın favori salatasıdır. Tek tarifi olmamakla birlikte içindeki malzemeler de mevsimsel olarak değişir. Ancak nar ekşisi, ceviz içi ve kuru nane bu salatanın olmazsa olmazıdır. Gavurdağı salatası nasıl yapılır?
Her yemeğin yanına yakışan bol tereyağlı pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır? Sade yağ nasıl elde edilir? Sade yağlı tane tane pilav yapmanın püf noktaları nelerdir?
"Levanten" kelimesi, doğu anlamına gelen "levant" sözcüğünden türemiştir ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde Doğu Akdeniz kıyılarında yaşayan Avrupalılar ile yerel halkın harmanlandığı kültürel bir kimliği ifade eder. Levanten mutfağı, Osmanlı, Arap, Yahudi ve Batı mutfaklarının izlerini bir araya getirir. Bu eşsiz mutfak geleneğinin bir parçası olan Levanten köfte, baharatların ve taze otların ustaca harmanlandığı, lezzet profili zengin bir yemektir. Bugün sizlerle, enfes bir patates püresi ve zengin bir Napoliten sos eşliğinde servis edilen bu özel tarifimizi paylaşmak istiyoruz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz Levanten köfte tarifinin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz. 😊