Gault & Millau nedir? Gault & Millau Toque sistemi neyi ifade ediyor? Gault & Millau 2026 Özel Seçkisi’nde hangi restoranlar ve şefler ödül aldı? Hepsi ve daha fazlası için yazımızı incelemeyi unutmayın!
12.12.2025

Prestijli gastronomi derecelendirme rehberlerinden biri olan Gault & Millau, Türk mutfağının uluslararası arenadaki yerini güçlendiren üçüncü edisyonunu duyurdu. 2026 Türkiye Rehberi kapsamında belirlenen yeni seçki, 8 Aralık 2025 tarihinde İstanbul Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenen görkemli bir törenle açıklandı.

Gault & Millau 2026 Seçkisi Açıklandı!
Dünyanın en saygın gastronomi rehberlerinden biri olan Gault & Millau, restoranları ve şefleri; mutfak kalitesi, teknik ustalık, ürün seçimi ve sürdürülebilirlik gibi kriterlere göre değerlendirir.
Rehberin puanlama sisteminde yer alan Toque (şapka) dereceleri ise bir restoranın mutfak seviyesini ve tutarlılığını temsil eder. Şapka sayısı arttıkça, mutfağın ustalık seviyesi de yükselir.
Ve şimdi... Gault & Millau özel ödülleri ve Toque alan restoranlar 👇
Gault & Millau 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri
Özel Ödül Kategorileri
Yılın Onur Ödülü
Ralph Radtke, Çırağan Palace Hotel Kempinski, Kempinski Otelleri Genel Müdürü & Bölge Bölge Başkan Yardımcısı
Gastronomi TV Programcısı Ödülü
Memet Özer, TV Programcısı & Şef
En İyi Brunch Mekânı Ödülleri
Raffles İstanbul, Okan Aydemir, Executive Şef
Shangri-La Bosphorus İstanbul, Şevket Cihan, Executive Şef
Swissôtel The Bosphorus Istanbul, Soner Kesgin, Executive Şef
The Peninsula İstanbul, Andreas Block, Executive Şef
Yüzyıllık İşletme Ödülleri
Baylan İstanbul, Alev Altınkılıç, Kahve Dünyası Kurucu Ortağı
Pandeli İstanbul, Yücel Özalp, Desert Group Kurucusu & Yönetim Kurulu Başkanı
2. Kuşak İşletme Ödülleri
Bay Nihat, Ayvalık, Volkan Bekit
7 Mehmet Restaurant, Antalya, Mehmet Akdağ
En İyi Outside Catering Ödülü
OS Fine Catering, Osman Sezener
En İyi Banquet Ödülü
Divan Grubu, Murat Tomruk, Divan CEO
Özellikli İşletme Ödülleri
Clubhouse Bebek, İstanbul, Cengiz Temel, CEO
Terminal Kadıköy, İstanbul, Levent Veziroğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Flow Manavgat Şelale, Antalya, Cengiz Barut, Barut Hotels Yönetim Kurulu Üyesi
Miori Göcek, Aslı Gökçer Oba
En İyi Türk Mutfağı Ödülü
Borsa Kandilli, İstanbul, Umut Özkanca, Doğuş Hospitality & Retail Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
En İyi Anadolu Mutfağı Ödülü
Natolia, İstanbul, Ömür Akkor
En İyi Tasarım Restoranı
Menua Restaurant, Van, Bekir Kaya
En İyi Street Food Ödülü
Akali İstanbul, Çağlar Kıpçak
En İyi Bar Ödülü
Ritmo Bar, İstanbul, Cenk Debensason & Debora İpekel
En İyi Miksoloji Ödülü
Tavern İstanbul, Emirhan Paralı & Cem Balduk
Yılın Mutfak Kültürü Ödülü
Ahmet Güzelyağdöken, İzmir, Gastronomi Yazarı & Şef
Farm To Table Ödülü
Emre Şen, Casa Lavanda Boutique Hotel & Restaurant, İstanbul
En İyi Deniz Restoranı Ödülü
Kıyı Restaurant, İstanbul, Yorgi Sabuncu, Kurucu
En İyi Resort Oteli Ödülü
Club Marvy, İzmir, Umut Terzi, Genel Müdür
En İyi Hospitality Ödülü
The Peninsula İstanbul, Jonathan H. Crook, Genel Müdür
En İyi Butik Otel Ödülleri
KeyUrla İzmir, Can Ortabaş, Kurucu Ortak
Vakko Hotel Sumahan Bosphorus, İstanbul, Can Hakko, Vakko Yönetim Kurulu Üyesi
Yazz Collective, Fethiye, Mehmet Can Uzun & Timur Savcı, Kurucu Ortaklar
Avantgarde Refined Caves Of Cappadocia, İsmet Öztanık, Kurucu
Aliée İstanbul, Hamza Kara, Genel Müdür
En İyi Şehir Oteli Ödülü
Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul, Serkan Yalçınkaya, Genel Müdür
En İyi Kongre Oteli Ödülü
Nirvana Cosmopolitan Antalya, Ali Uçaş, CEO
En İyi Pasta Şefi Ödülü
Metin Saruhanlı, Arpège Patisserie, İzmir, Kurucu & Şef
Yılın En İyi Çikolata Şefi
Ghislain Gaille, Vakko Chocolate, İstanbul, Patisserie & Chocolate Üretim Direktörü
En İyi Patisserie Mekânı Ödülü
Cova İstanbul
En İyi Tabak Tasarımı Ödülü
Atilla Heilbronn, Narımor, İzmir
En İyi Servis Ödülü
Cipriani, İstanbul, Luigi Ciccimarra & Zafer Soylu
En İyi Sommelier Ödülü - Restoran
Seray Kumbasar, Vino Locale İzmir
En İyi Sommelier Ödülü - Otel
Nebiye Kaya, The Peninsula İstanbul
En Genç Şef Ödülü
Ethem Can Sassin, Catch Restaurant & Bar, Executive Şef
Yılın En İyi Resort Oteli Food & Beverage Başarı Ödülü
Hillside, Cüneyt Çakalel, Operasyon Direktörü & Özgür Aktaş, Cluster Executive Şef
En İyi Sürdürülebilirlik Ödülleri
Fatih Tutak, TURK Fatih Tutak, İstanbul
Zeynep Pınar Taşdemir, Araka, İstanbul
Maksut Aşkar, Neolokal, İstanbul
Ozan Kumbasar, Vino Locale, İzmir
Atilla Heilbronn, Narımor Urla, İzmir
Uluslararası Marka Ödülü
Gigi Rigolatto Bodrum, Nazlı Sönmez Vallée, Rikas Group Marka Direktörü
Yılın En İyi Restaurant Ödülü
Teruar Urla İzmir, Osman Serdaroğlu & Ezgi Serdaroğlu
Yılın En İyi Şefi Ödülü
Aret Sahakyan, Maçakızı Bodrum Executive Şefi & Ayla By Aret Sahakyan Bodrum Kurucu Ortağı
Gault & Millau Türkiye Toque Ödül Kategorileri
Original Tables ‘Önerilen Mekanlar’
Balıkesir
Aslanboğa Kokoreç, 10.50/20
Gaziantep
Yesemek, 10.20/20
İstanbul
Lipa Pendik, 10.50/20
White Burger, 10.50/20
Zula, 10.50/20
Akali, 10.50/20
Agata Nişantaşı, 10.30/20
Az Çok Thai, 10.30/20
Slow Bebek, 10.30/20
Tas Ramen & Sushi Bar, 10.30/20
Ayvalık Balıkçısı, 10.30/20
Kalpazankaya Restaurant, 10.20/20
Marmaris
La Guérite, 10.30/20
İzmir
Töngül Pide, 10.30/20
Söğüşçüm, 10.30/20
Kokoreççi Asım Usta, 10.30/20
'HÔTEL Sélectionné'
Bodrum
Maça Kızı
Mandarin Oriental Bodrum
Maxx Royal Bodrum Resort
The Bodrum EDITION
The Marmara Bodrum
Mandarin Oriental Bodrum
Yaz Collective
Çanakkale
Simurg Inn
Nadas Kazdağları
Fethiye, Muğla
D-Resort Göcek
Hillside Beach Club
Marmaris, Muğla
D Maris Bay
Gaziantep
Hışvahan
Kapadokya
Argos in Cappadocia
Avantgarde Refined Caves Of Cappadocia
Museum Hotel Kapadokya
İstanbul
Aliée İstanbul
Bebek Hotel by The Stay
Büyükada Splendid Palace Hotel
Casa Lavanda Boutique Hotel
Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus
Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet
Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul
Six Senses Kocataş Mansions İstanbul
Swissôtel the Bosphorus Istanbul
The Peninsula İstanbul
Vakko Hotel Sumahan Bosphorus
İzmir
Alavya
Ayşe Hanım Konağı
Club Marvy
KeyUrla
1 Toque – Gourmet Tables – 11/20-12.5/20
Geleneksel Mutfak/Traditional Cuisine
Ankara
Marlinda Lokanta & Cafe, Seyfettin Atalık, 11,5/20
Antalya
Parlak Restaurant, İsmail Gündüz, 11,5/20
Volkan Şişçi Kadir’in Yeri, İlhan Özgür, 11/20
Zaruri, Mustafa Kemal Ayanoğlu, 11/20
Balıkesir
Nuran Gökaslan / Cumhuriyet Lokantası, Servet Topçu, 11,5/20
Bodrum, Muğla
Kısmet Lokantası, Barış Erdem, 11,5/20
Senato, Emir Hakan, 11,5/20
Gaziantep
Anadolu Han Gane, Kenan Ok, 11/20
Hışvahan, Mine Özmen, 12,5/20
İmam Çağdaş Kebap & Baklava, Burhan Çağdaş, 12,5/20
Mutfak Sanatları Merkezi, Doğa Çitçi, 12,5/20
İstanbul
Günaydın Kebap Restoran, Cafer Kılıççeken, 12,5/20
Ahmet Ustam Ocakbaşı, Ahmet Karoğlu, 12,5/20
Havuş Lokantası, Ömür Akkor, 12,5/20
Karaköy Lokantası, Ahmet Erdoğan, 12,5/20
Hünkar Nişantaşı, Ufuk Ügümü, 12,5/20
Liman İstanbul, Vedat Demir, 12,5/20
Zübeyir Ocakbaşı Taksim, Hamit Ertaş, 12,5/20
Pandeli, Nuri Özdemir, 12,5/20
Palude Restaurant, Yunus Emre Akkor, 12,5/20
Sade Beş Denizler Mutfağı, Deniz Şahin, 12,5/20
Sıralı Kebap, Mehmet Murat Çelik, 12,5/20
Tershane Karaköy, Vedat Başaran, 12,5/20
Develi Restaurant Samatya, Nuri Develi, 12/20
Yanyalı Fehmi Lokantası, Ergin Sönmezler & Can Sönmezler, 12,5/20
Yediden, Tayfun Fidan, 12,5/20
Hayvore, Hızır Keskin, 12/20
Kanaat Lokantası, Abdullah Tayan, 12/20
Mahir Lokantası, Mahir Nazlıcan, 12/20
Ali Ocakbaşı, Engin Levent, 11,5/20
Asmalı Cavit, Bahtiyar Gürel, 11,5/20
Buselik Meyhane, Ceyda Baza, 11,5/20
Deraliye Restaurant, Osman Sunal, 11,5/20
Hacı Abdullah Lokantası, Ahmet Özdemir, 11,5/20
Hüsrev Lokantaları, Fahri Hüsrev, 11,5/20
Tatbak, Fatih Katıkçı, 11,5/20
Tere, Mehmet Şahin, 11,5/20
Lokanta Yoğurt, Aydın Demir, 11,5/20
Matbah Restaurant, Kadir Yılmaz, 11,5/20
Nato Lokantası, Uğur Öztürk, 11,5/20
Agora Meyhanesi 1890, Ahmet Arı, 11,5/20
Akbabalı Meyhane, Muhammet Çötür, 11/20
Antiochia, Süleyman Gülüm, 11/20
1924 İstanbul, Hakan Demirdaş, 11/20
Adana Ocakbaşı Kurtuluş, Erkan Ezer, 11/20
Giritli Restoran, Ayşe Şensılay, 11/10
Kör Agop Restaurant, Muammer Temiz, 11,5 20
Madam Despina, Ali Tekin, 11/20
Sahan Ataşehir, Tahir Tekin Öztan, 11/20
Sayfiye, Ahmet Kazık, 11/20
Zennup 1844 Fişekhane, Gürkan Kaya, 11/20
İzmir
Balmumu Lokanta, Ahmet Güzelyağdöken, 12,5/20
Beğendik Abi, Handan Kaygusuzer, 12,5/20
Kaplan Dağ Restoran, Deniz Çakır, 11,5/20
Seçkin Et, Seçkin Aysal, 11,5/20
Seyhan Et, Harun Seyhan, 11/20
Tam Ocakbaşı, Türev Uludağ, 11/20
Nevşehir
Zeferan Restaurant Kapadokya, Ramil Bagirov, 11,5/20
Ankara
Louise Brasserie & Lounge, Can Ayyıldız, 11,5/20
Dünya Mutfağı/International Cuisine
Ankara
Louise Brasserie & Lounge, Can Ayyıldız, 11,5/20
Antalya
Karma Restaurant Side, Erdem Şahin, 12,5/20
Nemo, Jose Lino, 12,5/20
Asil, Fadi Hamze, 11,5/20
Asmani Restaurant, Mesut Yıldırım, 11/20
Seraser Fine Dining Restaurant, Uğur Acaruygun, 11/20
Balıkesir
Atelier Fiori 52, Mert Tellioğlu, 11/20
Bodrum, Muğla
Zuma Bodrum, Emrah Orak, 12/20
The Club Restaurant & Bar, İbrahim Sarpkaya, 11,5/20
İstanbul
Hakkasan İstanbul, Tan Choon Aun, 12,5/20
29, Durmuş Gökçeel, 12,5/20
Catch, Ethem Sassin, 12,5/20
Cuma, Banu Tiryakioğlu, 12,5/20
Çok Çok Thai, Nutjarin Plasri, 12,5/20
Da Vittorio Ristorante Italiano, Vittorio Sindoni, 12,5/20
Akira Back Istanbul, Fatih Alkan, 12,5/20
Caviar Kaspia, Luca De Astis, 12,5/20
Monteverdi Ristorante, Nicole Scandella, 12,5/20
Morini, Mihta Yıldırımtaş, 12,5/20
Spago by Wolfgang Puck, Deniz Otuk, 12,5/20
Da Mario Etiler, Emre Koyucan, 12,5/20
Shang Palace, Şevket Cihan, 12,5/20
16 Roof, Volkan Gür, 12/20
Aida - Vino E Cucina, Valentino Salvi, 12/20
Sushi Manga, Hiroki Takemura, 12/20
İsokyo, Okan Aydemir, 12/20
Izaka Terrace, Serhat Eliçora, 12/20
Josephine İstanbul, Efe Anıl Çetin, 12/20
Maromi, Kenji Kume, 12/20
Il Cortile Ristorante Pizzeria, Luigi Mariconda, 12/20
Cecconi’s İstanbul, Baran Oktay, 12/20
Backyard Bistro, Erdem Ateş, 11,5/20
Nişantaşı Beymen Brasserie, Batuhan Göçmez, 11,5/20
Filo D’olio Caddebostan by Danilo Zanna, Danilo Zanna, 11,5/20
Güney Restaurant, İsmail Erol Tavukçuoğlu, 11,5/20
Kaen Sushi, Akmaljon Mamajonov, 11,5/20
La Boom, Cihan Yalçın, 11,5/20
Maderia Sushi Bar, Burak Balcı, 11,5/20
Parma Sole, Eda Yalçın, 11.5/20
Nappo, Özgür Kılınçlar, 11,5/20
Udonya Japanese Restaurant, Yasuo Uekusa, 11,5/20
Gina, Murat Bendeş, 11,5/20
Parma Sole, Eda Yalçın, 11.5/20
Sushi Barba, Gökhan Kuşçu, 11/20
360 İstanbul, Hakan Demirdaş, 11/20
Galeyan Restaurant, Özge Coşkun, 11/20
Pizza Emirgan, Derya Köse, 11/20
St. Regis Brasserie, Sedat Özdemir, 11/20
Nobu Istanbul, Michael De Jesus, 11/20
Toro Latin Gastro İstanbul, Aykut Yeşilbaş, 11/20
İzmir
Momo Dalyan, Mert Seran, 12,5/20
Buono Italiano, Cristina Bowerman, 12/20
Casa Regina, Onur Garip, 11,5/20
The Guru Urla, Cumali Beyazıt, 11/20
Şef Restoranı/Chef Restaurant
Antalya
Seasons Restaurant, Mutlu Şevket Yılmaz, 12/20
Capra Çukurbağ, Serra Beklen, 11/20
Bodrum, Muğla
Hodan Yalıkavak, Çiğdem Seferoğlu, 12/20
Le Palme Bodrum, Emir Furkan Zengin, 11/20
Sento by NUUP, Tacan Oruç, 11/20
İstanbul
Lokanta Göktürk, Muhsin Ertürk, 12,5/20
Muutto Anatolian Tapas Bar, Umut Karakuş, 12,5/20
MYK Restoran, Mehmet Yalçınkaya, 12,5/20
OCAK, Ömer Bozyap, 12,5/20
Topaz Restaurant, Tevfik Alparslan, 12/20
The Barn in the Farm, Buğra Özdemir, 12/20
7Mila, Selen Mağzalcıoğlu, 11,5/20
Zaaf, Aras Çetin, 11,5/20
Dafni Ateşbaşı, Yaren Çarpar, 11,5/20
İzmir
Hiç Urla, Duygu Özerson Elekdar, 12,5/20
Roku Sushi Omakase, Barlas Günebak, 12/20
Mandarinn, Gökhan Altay, 11,5/20
Ritüel, Tolga Kamiloğlu, 11,5/20
Hiddenbay Teos Restaurant, Şakir Aksu, 11/20
Deniz Ürünleri/Sea Food
Ankara
Kalbur, Mehmet Tekmen, 12,5/20
Antalya
Antalya Balıkevi, İmam Bilgin, 11,5/20
Göz Balık, Necati Doğrusoy, 11,5/20
İskele Balık Lara, Tahsin Fettahoğlu, 11,5/20
Lara Balık, Erdal Atılgan, 11,5/20
Aydın
Bottarga Restaurant, Cengiz Taner, 11,5/20
Balıkesir
Bay Nihat Restoran, Volkan Bekit, 12,5/20
Teo’s Cunda, Kayhan Ezer, 11,5/20
Çanakkale
Yalova Restaurant, Ertuğrul Sürgit, 12,5/20
Bodrum, Muğla
Sait Bodrum, Deniz Birtan Yılmaz, 12,5/20
Memedof Balık Restaurant, Süleyman Pirinçik, 12/20
Mimoza Restaurant, Fikret Alphan, 12/20
Barbarossa Bodrum, Okan Orun, 11/20
İstanbul
Calipso Fish, Ziya Kaçar, 12,5/20
Yeniköy Balıkçısı, Kaan Kayhan, 12,5/20
Yüksel Balık, Olgun Keleş, 12,5/20
Balat Sahil Restoran, Mustafa Akdemir, 12/20
Tarihi Bebek Balıkçı, Ali Çay, 12/20
Suna’nın Yeri, Alican Koç, 12/20
Park Fora, Musa Değirmenci, 12/20
Sofram Balık Restaurant, Hüseyin Kankaya, 12/20
Lacivert, Rıdvan Külçek, 12/20
Mira Balık, Tabita Özden, 12/20
Balıkçı Sabahattin, Sertan Korkmaz, 12/20
Del Mare Restaurant, Serkan Pakkan, 11,5/20
Arnavutköy Balıkçısı, Murat Özkan, 11,5/20
Azur Restaurant, Mahmut Cansever, 11,5/20
Uskumru Restaurant, Seyfettin Taştan 11,5/20
Villa Bosphorus, Yunus Emre Askeroğlu, 11,5/20
Eskiyer Restaurant, Erkan Özçelik, 11,5/20
Eleos Restaurant, Murat Alpboğa, 11/20
Papalina, Ali Beke, 11/20
Patisserie
Gaziantep
Orkide Pastaneleri, Mustafa Özgüler, 11,5/20
İstanbul
Otto Bite, Kübra Yaman, 11,5/20
Fauchon Paris, Cansu Gülerer, 11/20
The Levant Tahinier, Emine Kılıç, 11/20
İzmir
Arpége, Metin Saruhanlı, 12,5/20
Bar
İstanbul
Mikla Bar, İsmail Mutlu, 12,5/20
Olea & Bar, Toni Mazzurana, 12/20
Frankie, Ercan Erdoğan – 12/20
Mathildas Cocktail Bar & Kitchen, Vedat Akar, 12/20
Alexandra Cocktail Bar, Talat Arslan, 11,5/20
Foxy, Levon Bağış, 11,5/20
Minibar, Soner Yılan, 11,5/20
Topside Bar, Nebiye Kaya, 11,5/20
Upperist, Ramazan Dadak, 11,5/20
Zihni Pub, Aydın Ağaç, 11,5/20
Allen Kitchen & Cocktail, Emrah Camekan, 11,5/20
Kiff, Ahmet Şanlı, 11/20
2 Toques – Chef’s Tables – 13/20-14,5/20
Geleneksel Mutfak/Traditional Cuisine
Bodrum, Muğla
Karma Bodrum, 13/20
İstanbul
Avlu Restaurant, Özgür Üstün, 14,5/20
Lokanta By Divan, Volkan Arık, 14,5/20
Mürver, Mevlüt Özkaya, 14,5/20
Natolia İstanbul, Ömür Akkor & Alper Tuğrul Ünlütürk, 14/20
Beyti, Ahmet Güler, 13,5/20
BİZ İstanbul, Musa Ay, 13,5/20
Aila, Kemal Can Yurttaş, 13/20
Borsa Restaurant Kandilli, Şenel Şin, 13/20
Lokanta Feriye, Birkan Erköylü, 13/20
Nevşehir
Nahita, Ömür Akkor & Mevlüt Gülgün, 14/20
Modern Mutfak/Modern Cuisine
Bodrum, Muğla
Malva, Gürkan Tümsek, 13/20
Scorpios Bodrum, Mürşit Göksüzoğlu, 13/20
Tuti, Hakan Süve, 13/20
İstanbul
Sunset Grill & Bar, Marios Tsouris, 14,5/20
Nusr-Et Steakhouse Etiler, Nusret Gökçe & Oğuzhan Dedeoğlu, 14/20
Atölye, Ali İhsan Özkan & Zafer Aydemir, 13/20
Baylan Bebek, Tim Briggs, 13/20
Frankie, Zişan Eren, 13/20
Octo İstanbul, Şafak Erten, 13/20
Okra Restaurant, Mert Yalçıner, 13,5/20
Restoran Modern, Tuğçe Mirza, 13/20
The Lobby, Andreas Block, 13/20
Nevşehir
Lil’a, Saygın Sesli, 13/20
Reserved Cappadocia, Mehmet Gök, 13/20
Dünya Mutfağı/International Cuisine
Bodrum, Muğla
Gigi Rigolatto, Nazlı Sönmez Valle, 14/20
Hakkasan Bodrum, Tan Choon Aun, 13/20
İstanbul
Sakhalin İstanbul, Doğukan Kaya, 14,5/20
Terrazza Italia, Claudio Chinali, 14,5/20
Chalet, Soner Kesgin, 13/20
Dragon Restaurant, Wentao Bi, 13/20
İnari Piku Etiler, Korhan Gülsoy, 13/20
Madhu’s, Yüksel Yılmaz, 13/20
Mykorini İstanbul, Dimitris Koumis, 13/20
Novikov Restaurant, Marti Pineda Aluma, 13/20
Paper Moon, Giuseppe Pressani, 13/20
Roka İstanbul, Suna Hakyemez, 13/20
Zuma İstanbul, Emrah Orak, 13/20
Şef Restoranı/Chef Restaurant
Ankara
MYK Alaz Restoran, Mehmet Yalçınkaya, 14/20
Alma Table, Tuna Yüzüak, 13/20
Antalya
Chayote Nirvana, Tuncay Gülcü, 13/20
The Rabbit Hole Restaurant at Olympos Mountain Lodge, Mehmet Ali Börtücene, 13/20
Bodrum, Muğla
MYK Denizden Bodrum, Mehmet Yalçınkaya, 14,5/20
Kitchen by Osman Sezener, Osman Sezener, 14,5/20
Mezra Yalıkavak, Serhat Doğramacı, 13/20
İstanbul
Alaf Restoran, Murat Deniz Temel, 14,5/20
Apartıman Yeniköy, Burçak Kazdal, 14,5/20
Efendy, Somer Sivrioğlu, 14,5/20
Fauna Restoran, İbrahim Tuna & Emrah Coşkun, 14,5/20
Telezzüz, Bahtiyar Duman, 14,5/20
Aliée İstanbul, Taste by Thomas Bühner, Thomas Bühner & Akın Akarsu, 13/20
Araf İstanbul, Kenan Çetinkaya & Pınar Korgan Çetinkaya, 13/20
Basta Neo Bistro, Derin Arıbaş, 13/20
Herise İstanbul, Bahadır Boğatır, 13/20
Hodan, Çiğdem Seferoğlu, 13/20
Nazende Cadde, Uluç Sakarya, 13/20
Revithia, Duran Özdemir, 13/20
İzmir
Filo D’olio İzmir İstinyepark, Danilo Zanna, 14/20
Deniz Ürünleri/Sea Food
Ankara
Trilye Restoran, Süreyya Üzmez, 13/20
Bodrum, Muğla
Orfoz Restaurant, Çağrı Bozçağa, 13/20
İstanbul
Balıkçı Kahraman, Oğuz Berber, 14,5/20
Kıyı Restaurant, Yorgi Sabuncu, 14,5/20
İzmir
Horasan Balık, Ahmet Horasan, 14,5/20
Patisserie
İstanbul
Cova, Engin Elmas, 13/20
Five O'Clock, Sinem Ekşioğlu, 13/20
Bar
İstanbul
Fahri Konsolos, Emir Ali Enç, 14/20
Ritmo, Cenk Debensason, 13,5/20
The Townhouse, Eren Canatar, 13,5/20
Tavern, Emirhan Paralı, 13/20

3 Toques – Outstanding Tables – 15/20-16,5/20
Geleneksel Mutfak/Traditional Cuisine
Antalya
7 Mehmet Restaurant, Mehmet Akdağ, 15/20
İstanbul
Tuğra, Alexis Atlamazoğlu, 15,5/20
Seraf Vadi, Sinem Özler, 15/20
Modern Mutfak/Modern Cuisine
Bodrum
Maçakızı, Aret Sahakyan, 15/20
İstanbul
Aqua, Görkem Özkan, 15/20
Gallada, Fatih Tutak & Özgür Taylan Yücel, 15/20
Şef Restoranı/Chef Restaurant
Bodrum
Ayla Restaurant, Aret Sahakyan, 16/20
İstanbul
Arkestra, Cenk Debensason, 16/20
Araka, Zeynep Pınar Taşdemir, 15.5/20
Nicole Restaurant, Serkan Aksoy, 15.5/20
Casa Lavanda, Eme Şen, 15.5/20
Mikla, Cihan Çetinkaya, 15/20
Sankai By Nagaya, Yoshizumi Nagaya & Hiroko Shibata, 15/20
İzmir
Teruar Urla, Osman Serdaroğlu, 16.5/20
Urla Vino Locale, Ozan Kumbasar, 16.5/20
Narımor By Atilla Heilbronn, Atilla Heilbronn, 16/20
Od Urla, Osman Sezener, 16/20
4 Toques – Prestigious Tables – 17/20-18,5/20
İstanbul
TURK FATİH TUTAK, Fatih Tutak, 18,5/20
Neolokal, Maksut Aşkar, 18/20
Kısık Ateş Akademi olarak En Genç Şef Ödülü’nü Ethem Can Sassin’e takdim etmekten büyük mutluluk duyduk. Ödül alan tüm isimleri tebrik ediyor, gastronomi sektörüne kattıkları değer için teşekkür ediyoruz.🌟

Peki, Gault & Millau Rehberi nedir ve nasıl ortaya çıkmıştır?
Gault & Millau’nun derecelendirme sistemi nasıl yapılıyor? Şapka verme kriterleri nelerdir? Şapkaların anlamları nelerdir?
Gault & Millau hakkında merak edilen tüm detaylar için linke tıklamayı unutmayın! 😊
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.

Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.

Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...