2 Kasım 2025 tarihinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen İzmir GastroFest, bu yıl “Yemek ve Sanat” temasıyla katılımcılarını ağırladı. İşte etkinliğe dair öne çıkan detaylar…
07.11.2025
İzmir, tarih boyunca kültürlerin buluşma noktası olduğu kadar, lezzetlerin de kesiştiği bir şehir oldu. Kentin bu zengin mutfak mirasını görünür kılmak ve gastronomik değerleriyle öne çıkan bir marka şehir yaratmak amacıyla düzenlenen İzmir GastroFest, ilk kez 21 Ekim 2018 tarihinde “Göç” temasıyla kapılarını açtı.
Aradan geçen yıllarda festival, sadece bir etkinlik değil; üreticiden şefe, sanatçıdan tasarımcıya kadar herkesin ortak paydasında buluştuğu bir gastronomi kültürü hareketine dönüştü.
Bu yıl, 2 Kasım 2025 tarihinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen İzmir GastroFest’in teması“Yemek ve Sanat” oldu. Yola çıkış noktaları, doğayı en büyük sanatçı olarak görmekti çünkü her mevsimde ilham veren, her üründe estetiğini sunan, her sofrada yaratıcılığı hatırlatan da doğanın ta kendisiydi.
Festival boyunca, doğa, yemek ve sanatın yaratım süreçlerindeki benzerlikleri; ayrıldıkları noktaları ve birbirlerinden nasıl beslendikleri konuşuldu. Sinema, resim, tasarım, mimari ve gastronomi gibi farklı disiplinlerden gelen üreticiler, sanatçılar ve şefler aynı masada buluşarak “yaratıcılığın lezzetle buluştuğu anları” paylaştılar.
Biz de Pınar markası olarak, bu değerli buluşmada yer almaktan büyük mutluluk duyduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz!
Kaynakça: https://izmirgastrofest.com.tr/
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.

Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.

Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...