Ekşi Maya Tunalı, doğallığı ve lezzeti bir araya getiren menüsüyle Ankara’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir lezzet durağı.
Ankara’nın kalbinde, Tunalı Hilmi Caddesi’nin sakin bir sokağında yer alan Ekşi Maya Tunalı,doğallığı ve rafine lezzetleri bir araya getiren özgün bir gastronomi noktası. 2016 yılında Ecem Uyar Taranoğlu’nun hayata geçirdiği bu butik restoran, geleneksel ekşi maya ekmeğini modern mutfak anlayışıyla harmanlayarak şehrin yeme-içme kültüründe özel bir yer ediniyor.
Doğal malzemelerle, katkısız ve özenli üretim prensibiyle hazırlanan ekmekleri kadar, zengin menüsüyle de dikkat çeken Ekşi Maya Tunalı; güne iyi bir başlangıç yapmak isteyenler için sağlıklı ve doyurucu kahvaltı alternatifleri sunuyor. Ekşi mayalı kruvasanlar, granola tabakları, özenle hazırlanmış omletler ve sahanda yumurtalar kadar; füme somon, Boşnak eti gibi özel içeriklerle zenginleştirilmiş tartine ve sandviçler de menünün öne çıkanları arasında.
Günün her saatine hitap eden menüsünde; siyez buğdayı ile hazırlanmış erişteli makarnalar, taptaze malzemelerle sunulan salata kaseleri, mevsimsel çorbalar ve ev yapımı tatlılar yer alıyor. Özellikle cheesecake ve meyveli tartları, tatlıya düşkün olanların favorisi olmaya aday.
Ekşi Maya Tunalı, geleneksel tatları modern tekniklerle harmanlayan anlayışı, samimi atmosferi ve sağlıklı lezzet arayışında olanlara hitap eden yaklaşımıyla Ankara’nın öne çıkan lezzet duraklarından biri. Şehre yolu düşenlere gönül rahatlığıyla önerilir.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.