Tarif

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi

Asma yaprağında enginar dolması tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 36B
  • 148
  • Kaydet

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet asma yaprağı
10 g kuş üzümü
2 adet kuru soğan
75 g pirinç
80 ml zeytinyağı
20 g dolmalık fıstık
1 adet küp şeker
10 g tuz
100 ml sıcak su
2 tutam karabiber
2 tutam yeni bahar
2 tutam kuru fesleğen
1/4 demet maydanoz ve dereotu
4 yaprak taze nane
5 adet enginar çanağı
Üzeri için:
1/2 adet limon suyu
350 ml su
80 ml zeytinyağı

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Asma yapraklarını haşlayıp süzerek bir kenara alın. Kuş üzümlerini ılık suda 5-6 dakika bekletin.
  • Soğanları küp küp doğrayın. Pirinci güzelce yıkayıp süzün.
  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtmaya başlayın, doğradığınız soğanların yarısını ve dolmalık fıstıkları ekleyerek güzelce kavurun.
  • Daha sonra sırasıyla yıkanmış pirinç, kuş üzümü, küp şeker, tuz ve sıcak suyu ilave edin. Karıştırarak suyu çekene kadar pişirin.
  • Tüm baharatları ve doğranmış yeşillikleri ekleyerek soğumaya bırakın.
  • Haşlanmış asma yapraklarını düz bir zemine serin (damarlı kısmı yukarı gelecek şekilde) ve yaprağın ortasına çanak enginarları oturtun.
  • Enginarların ortasına hazırladığınız harçtan 1-2 yemek kaşığı kadar koyun.
  • Yaprakları enginarın üstünü kapatacak şekilde sarın. Tamamını kapatmaya yetmeyebilir, 1 yaprak daha alıp üzerinden altına gelecek şekilde sarabilirsiniz.
  • Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın.
  • Geniş bir tencerenin en alt kısmına kalan soğanları koyun üzerine hazırladığınız enginar çanaklarını yerleştirin, üzeri için olan malzemeleri ekleyin orta ateşte 40 dakika pişirin.
  • Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi Püf Noktası

*Dilerseniz iç harcına havuç ekleyebilirsiniz.
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=NNTS24Y2890004 adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
251B Görüntüleme
Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Neolokal Usulü İmambayıldı Tarifi
41B Görüntüleme
Pazı Kavurması Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme

Yorumlar (2)

FatmaSolakoğlu
· 27.02.2022

Çok teşekkürler.. kıymalı yapicam bu tarifi. Ellerinize sağlık.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 28.02.2022

Çok teşekkür ederim Fatma Hanım 🤗🤗