Tarif

Aşure Tatlısı Tarifi

Komşuluğun, dostluğun, bereketin simgesi Aşure tarifi! Bol malzemeli aşure tarifi nasıl yapılır? Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Aşure Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 662B
  • 42
  • Kaydet

Aşure Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g kuru fasulye
200 g nohut
750 g aşurelik buğday
100 g pirinç
150 g kuru kayısı
100 g kuş üzümü
150 g kuru üzüm
5 adet karanfil
150 g kuru incir
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet çubuk tarçın
1 kg toz şeker
30 g bal

Aşure Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulye ve nohutu akşamdan ılık suda ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirerek haşlamaya başlayın.
  • Büyük ve geniş bir tencerede aşurelik buğday ve pirinci güzelce yıkadıktan sonra 5 litre suda haşlayın.
  • Eğer diri ise dağılıncaya kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Kuru kayısı ve kuru incirleri küp küp doğrayın, 15 dk. kaynar suda bekletin.
  • Kuş üzümü, kuru üzüm ve karanfilleri de ılık suda 10 dk. bekletin.
  • Haşlanan buğdaylara nohutu ve fasulyeyeleri ekleyin.
  • Ardından toz şekeri ekleyip ara ara karıştırmaya devam edin.
  • Şeker eridiğinde karanfil, portakal kabuğu rendesi, çubuk tarçın, suda beklettiğiniz incir, kuru üzüm ve kayısıları suyundan süzerek ilave edin.
  • Kaynamaya başlayıp kıvam aldığında balı ilave edip güzelce karıştırın daha sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 45 dk. dinlendirin.
  • Pişen aşureyi kaselerine eşit olarak pay edin. Üzerlerini arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyin.

Aşure Tatlısı Tarifi Püf Noktası

*Süslemek için nar tanesi, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, badem, ceviz, Hindistan cevizi, toz tarçın, Antep fıstığı kullanabilirsiniz.
*Islatılacak malzemeler 1 gece önceden suda bekletilmesi gerekir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Yaban Mersinli Yulaflı Crumble Tarifi
10B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Güllabiye Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
26B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Karamelize Ananas Tatlısı Tarifi
29B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Merve Ağcabuğa Gül

Eminim siz yapınca muhteşem oluyordur ama bana biraz karışık geldi anlatımınız 😊

Elif Çıtak
· 09.04.2020

Merhaba Merve,Anlatım şeklini sadeleştirdim dilersen bu hali ile tekrar deneyebilirsin.Sevgiler,

Renan Ceylan
· 05.09.2020

Tarifi uyguladım ilk defa yaptım ve çok güzel oldu teşekkür ederim 🙏

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 06.09.2020

Ellerinize sağlık, Allah kabul etsin. 👏🤩

Cemal Arığ
· 25.06.2021

Tarçın tuz bozar …Kuş üzümü yerine İzmir üzümü

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 27.06.2021

👍👍👍😊