Tarif

Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi

Balık dostları için farklı bir damak tadı tarifi olan Bezelye Püreli Somon Tava önerimizdir.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 60
  • Kaydet

Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g somon fileto
1 diş sarımsak
2 dal taze kekik
180 g dondurulmuş bezelye
1 adet limon
20 g Pınar Tereyağ
Pınar
20 g zeytinyağ
4 g tuz

Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya zeytinyağı ve sarımsağı ve kekiğikoyun ısıkateşk’tesarımsağın tüm aromasını yağa bırakmasına yardımcı olun somunu daha lezzetli kılacaktır.
  • Sarımsağı içerisinden alın ve tuzladığınız somon dilimlerini sıcak tavaya bırakın.
  • Dış kısmı kızardıktan sonra ısıyı düşürün ve iki tarafını güzelce pişirin.
  • Dondurulmuş bezelyeleri küçük bir tencerenin içine alın içerisine sıcak su ilave edin ve pişirin.
  • Pişen bezelyeleri blender kabının içine alın ve içerisine tuz ve tereyağ ekleyin ve robotu çalıştırın.
  • Püre hazır olduktan sonra limon kabuğu ile lezzetlendirip somonunuz ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Balık Pilaki Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
49B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
38B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Tuna Balığı Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.