Tarif

Bisküvili Helva Tarifi

Misafir sofraları için değişik bir tat, sandviç bisküvili helva tarifimiz.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Bisküvili Helva Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 19
  • Kaydet

Bisküvili Helva Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 ml Pınar Süt
Pınar
100 g toz şeker
1 tutam tuz
8-10 adet bebe bisküvisi
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g sade helva
üzeri için: ceviz içi
üzeri için: yeteri kadar tahin

Bisküvili Helva Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü kaynatıp içerisine toz şeker, tuz ve bisküvileri ekleyin. Spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırın.
  • Diğer tarafta bir tava içerisinde tereyağını eritin, helvayı ekleyin. Ilık olana dek spatula yardımıyla karıştırın.
  • Her iki karışımı da birleştirin.
  • Isıya dayanaklı cam kabın içerisine yağlı kağıt serin. Üzerine helva karışımını yayın, bir gün süre ile buzdolabında bekletin.
  • Servisten önce üzerini ceviz ve tahinle süsleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi
21B Görüntüleme
Meyveli Kupta Tatlı Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Süzme Saray Aşuresi Tarifi
90 Dakika
8-10 Kişilik
45B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.