Tarif

Bulgur Pilavı Tarifi

Tam kıvamında, lezzet garantili bulgur pilavı! Lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olan klasik bulgur pilavı nasıl yapılır merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz! Tam kıvamında tane tane dökülen bulgur pilavı yapmanın püf noktalarını öğrenmek için tarif videomuzu mutlaka izleyin. Kolay anlatımıyla herkesin uygulayabileceği bu tarif, özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor. İşte detaylar...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 581B
  • 130
  • Kaydet

Bulgur Pilavı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
300 g pilavlık bulgur
30 g domates salçası
3 adet rendelenmiş domates
pul biber
tuz
karabiber
kuru nane
kuru kekik
600-650 ml sıcak et suyu

Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulguru güzelce yıkayıp süzün.
  • Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, kıyılmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar iyice yumuşayınca içine bulguru ekleyin ve sebzelerle beraber kavurun.
  • Bulgurlar tavanın dibine yapışmaya başladığında salçayı ekleyip kokusu gidene kadar kavurun, ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Pul biber, tuz, karabiber, kuru nane ve kekikle lezzetlendirdikten sonra sıcak et suyunu bulgura ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Üstü göz göz olunca ocaktan alın, kapağının altına kağıt havlu yerleştirip 5-10 dakika demlendirin.
  • Hazır olan bulgur pilavını sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bulgur Pilavı Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Sade bulgur pilavı için domates ve salçayı çıkarın.
*Biberli yapmak için; soğan ve sarımsakla beraber biberi kavurun.
*Daha ıslak, sulu bir bulgur pilavı için su oranını göz kararı arttırabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
45B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sucuklu Pirinç Pilavı Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Karidesli Arpa Şehriye Risotto Tarifi
4B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.