- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Bulgur Pilavı Tarifi
Tarif
Bulgur Pilavı Tarifi
Tam kıvamında, lezzet garantili bulgur pilavı! Lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olan klasik bulgur pilavı nasıl yapılır merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz! Tam kıvamında tane tane dökülen bulgur pilavı yapmanın püf noktalarını öğrenmek için tarif videomuzu mutlaka izleyin. Kolay anlatımıyla herkesin uygulayabileceği bu tarif, özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor. İşte detaylar...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 581B
- 130
- Kaydet
Bulgur Pilavı Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
300 g pilavlık bulgur
30 g domates salçası
3 adet rendelenmiş domates
pul biber
tuz
karabiber
kuru nane
kuru kekik
600-650 ml sıcak et suyu
Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bulguru güzelce yıkayıp süzün.
- 2Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, kıyılmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun.
- 3Soğanlar iyice yumuşayınca içine bulguru ekleyin ve sebzelerle beraber kavurun.
- 4Bulgurlar tavanın dibine yapışmaya başladığında salçayı ekleyip kokusu gidene kadar kavurun, ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin.
- 5Pul biber, tuz, karabiber, kuru nane ve kekikle lezzetlendirdikten sonra sıcak et suyunu bulgura ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
- 6Üstü göz göz olunca ocaktan alın, kapağının altına kağıt havlu yerleştirip 5-10 dakika demlendirin.
- 7Hazır olan bulgur pilavını sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Bulgur Pilavı Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Sade bulgur pilavı için domates ve salçayı çıkarın.
*Biberli yapmak için; soğan ve sarımsakla beraber biberi kavurun.
*Daha ıslak, sulu bir bulgur pilavı için su oranını göz kararı arttırabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayın.

Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.