- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Dana Stroganof Tarifi
Tarif
Dana Stroganof Tarifi
Beef Stroganoff veya Boeuf Stroganoff, dana bonfile etinden yapılan enfes bir Rus yemeğidir. Dana Stroganoff tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava

Paylaş
- 30B
- 167
- Kaydet
Dana Stroganof Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1'er adet kuru soğan ve sarımsak
100 g kültür mantarı
220 g dana bonfile
20 g domates salçası
2 tutam zerdeçal
tuz ve karabiber
Üzeri için:
kıyılmış maydanoz
salatalık turşusu
Dana Stroganof Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tavada tereyağını eritin. Jülyen doğranan soğan ve sarımsağı altın sarısı olana kadar kavurun.
- 2Kavurma işlemi devam ederken doğranmış kültür mantarları ve jülyen dana bonfile etlerini ekleyin.
- 3Domates salçası, zerdeçal, tuz ve karabiber ilave ederek soteleme işlemine devam edin.
- 4Pişen etleri bir servis tabağına alın üzerine ekşi krema koyun, ince kıyılmış maydanoz yapraklarını serpin ve salatalık turşusu ile tabağınızı süsleyin.
- 5Dilerseniz safranlı pilav eşliğinde sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Dana Stroganof Tarifi Püf Noktası
- Kişi sayısına göre malzemeleri artırarak daha fazla porsiyonlar çıkarabilirsiniz.
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar (5)
bu meşhur Batı ekşi kremasına ülke mutfagimiz adapte olamadı. Yerine tercih ürünü var mı? Kremayı kefirle mi mayalasak? Kremaya limon süt atıp mı bekletsek hangisi ile yaklaşıriz?



