Tarif

Dana Yanak Tarifi

Fazla lezzet içeren tariflerde bugün! 😊 Ekşi kremalı patates graten eşliğinde dana yanak...
75 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 48B
  • 59
  • Kaydet

Dana Yanak Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet dana yanak
deniz tuzu
ince çekilmiş tane karabiber
10 ml zeytinyağı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet kereviz sapı
100 g domates salçası
100 ml kırmızı şarap
3 l sıcak et suyu
Patates Graten için:
250 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 diş ezilmiş sarımsak
1/4 demet kıyılmış maydanoz
5 g ançuez
tuz&karabiber
500 g patates
100 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar

Dana Yanak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dana yanağı deniz tuzu, ince çekilmiş tane karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Ardından ocakta yüksek ısıda mühürleyin.
  • Gelişigüzel doğranan havuç, kuru soğan, kereviz ve pırasayı ayrı bir tavada soteleyin. Domates salçasını da ekleyerek karıştırın.
  • Salçanın kokusu çıktığında kırmızı şarabı ekleyin ve çektirin.
  • Daha sonra sıcak et suyunu ilave edin. Hazırladığınız pişirme karışımını geniş bir tepsiye alarak dana yanağı yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3-4 saat kadar pişirin.
  • Patates Graten için; Fırını 180°C'ye ayarlayın. Pişirme kabını sıvı yağ ile hafifçe yağlayın.
  • Bir karıştırma kabında krema, sarımsak, maydanoz ve ançüezi harmanlayın. Tuz ve karabiberini istediğiniz ölçüde ekleyin.
  • İnce dilimlenmiş patatesleri krema karışımıyla karıştırın. Pişirme kabına karışımı yayarak dökün. Üzerine peynir rendesini gezdirin.
  • Folyo ile üzerini kapatın ve 50 dk fırınlayın. Daha sonra üzeri açık şekilde 15 dk daha fırınlayın.
  • Pişen dana yanağı bir servis tabağına alın. Yanına dililm halinde patates graten koyun ve sıcak olarak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Bonfile Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
43B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kuzu Sırtı Tarifi
65 Dakika
1 Kişilik
18B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Fesleğenli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.