- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pratik Karaköy Poğaçası Tarifi
Tarif
Pratik Karaköy Poğaçası Tarifi
Mayalı poğaça tarifi nasıl yapılır? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, yumuşacık Karaköy poğaçası ile kahvaltı sofralarınıza lezzet katın! Dışı hafif gevrek, içi pamuk gibi olan bu poğaçaların yapımı oldukça pratik. Peki, kolay poğaça tarifi için hangi malzemeler gerekir? Mayalı poğaça yaparken nelere dikkat edilmeli? Karaköy poğaçası yapmanın tüm püf noktaları ve adım adım yapılışını bu tarifte bulabilirsiniz.
70 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 18B
- 34
- Kaydet
Pratik Karaköy Poğaçası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1200 g un
20 g kuru maya
30 g tuz
75 g toz şeker
2 adet yumurta
50 ml zeytinyağı
600 g süzme yoğurt
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı ve susam
Pratik Karaköy Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bütün malzemeleri mikser veya hamur karma makinesine koyun.
- 2Homojen bir hamur elde edene kadar 10-15 dakika yoğurun.
- 3Yoğurulan hamuru oda sıcaklığında 20-25 dakika kadar mayalandırın.
- 4Mayalanan hamuru 20 g'lık hamur topları şeklinde kesin.
- 5Avuç içi yardımı ile pürüzsüz yuvarlak şekiller verin.
- 6Pişirme tepsilerine yerleştirilen hamurların üzerine çatal ile hafif çizgiler atın.
- 7Bir fırça yardımı ile yumurta sarısını iki kat ve tek yön olacak şekilde sürün. Böylelikle daha parlak bir renk elde edersiniz.
- 8Önceden ısıtılmış 175°C fırında, 25-30 dk kontrollü pişirin. Pişen poğaçaları ilk sıcağı gittikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik Karaköy Poğaçası Tarifi Püf Noktası
- Yumurta sarısını iki kat ve tek yön olacak şekilde sürerseniz daha parlak bir renk elde edersiniz.

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?