- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Focaccia Tarifi
Tarif
Focaccia Tarifi
İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan focaccia, dışı çıtır, içi yumuşacık dokusuyla sofralarınıza eşsiz bir aroma katıyor. Zeytinyağının yoğun lezzeti, taze biberiyenin ferahlığıyla birleşiyor; taş fırın kalitesinde, ev yapımı bir ekmek deneyimi sunuyor. Şimdi gelin, adım adım orijinal focaccia ekmeği nasıl yapılır birlikte öğrenelim! 🍞🫒
70 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 1B
- 3
- Kaydet
Focaccia Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
725 g Özmen Sarı Durum Buğday Unu
625 ml su
12 g kuru maya
7 g bal
15-20 g tuz
30 ml zeytinyağı
Üzeri için:
200 ml su
100 ml zeytinyağı
40 g deniz tuzu
taze biberiye
Focaccia Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir karıştırma kabına un ve suyun yarısını alın. Karışım homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin.
- 2Dinlenmiş karışıma kuru mayayı ekleyin. Kalan suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ardından balı ilave edip birkaç damla daha su ekleyerek karıştırmayı sürdürün. Tuz ve zeytinyağını da ekledikten sonra hamur toparlanana kadar kalan suyu kontrollü bir şekilde ilave edin.
- 3Hamuru tezgaha alarak katlayarak yoğurun. Temiz bir kabı zeytinyağıyla yağlayın ve hamuru içine alın. Üzerini streç filmle kapatıp, oda sıcaklığında 30 dakika ila 2 saat arasında (hacmi iki katına çıkana kadar) mayalandırın.
- 4Fırın tepsisini bolca zeytinyağıyla yağlayın. Mayalanan hamuru tepsiye alın ve parmak uçlarınızla eşit şekilde yayın. Tepsinin üzerini streçle kapatıp hamuru 1,5 saat daha oda sıcaklığında dinlendirin.
- 5Ayrı bir kapta su, zeytinyağı ve deniz tuzunu karıştırın. Dinlenmiş hamurun üzerine hazırladığınız karışımı gezdirin. Parmak uçlarınızla bastırarak klasik focaccia dokusunu oluşturun. Üzerine taze biberiye yapraklarını serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 20-25 dakika, üzeri altın rengi alana kadar pişirin.
- 6Fırından çıkan sıcak focaccia’nın üzerine fırçayla bir miktar zeytinyağı sürün. Ilıdıktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Focaccia Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.