- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Karadutlu Cheesecake Tarifi
Tarif
Karadutlu Cheesecake Tarifi
Karadutun mayhoş aromasıyla buluşan, fırında pişmiş enfes bir cheesecake tarifine hazır mısınız? 🥰 Kıtır tabanı, ipeksi kreması ve göz alıcı meyve sosuyla bu karadutlu cheesecake hem lezzetiyle hem de şıklığıyla sofralarınızın yıldızı olacak. “Evde fırında cheesecake nasıl yapılır?” ya da “Kıvamı tam tutan, çatlamayan cheesecake tarifi nasıl yapılır?” diye merak ediyorsanız, püf noktalarıyla dolu bu detaylı tarif tam size göre! İşte adım adım uygulanabilir, meyve soslu mükemmel cheesecake tarifi…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma

Paylaş
- 838
- 4
- Kaydet
Karadutlu Cheesecake Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
165 g bisküvi (toz haline getirilmiş)
Cheesecake Harcı için:
175 g pudra şekeri
1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
2 adet yumurta
Sosu için:
250 g karadut
35 g toz şeker
1 dilim limonun suyu
Karadutlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 170°C’ye (alt üst ayar) önceden ısıtın.
- 2Bisküvileri toz haline getirin ve eritilmiş tereyağıyla bir kapta karıştırın.
- 3Bu karışımı kelepçeli cheesecake kalıbının tabanına bastırarak yayın.
- 4Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin, sonra soğuması için kenara alın.
- 5Cheesecake harcı için, geniş bir kapta Pınar Beyaz, pudra şekeri ve rendelenmiş limon kabuğunu pürüzsüz olana dek çırpın.
- 6Yumurtaları teker teker ekleyin, sadece karışana kadar çırpın.
- 7Kremayı ekleyin ve tekrar karıştırın.
- 8Cheesecake harcını bisküvili tabanın üzerine dökün ve spatula ile düzleştirin.
- 9Isınmış 170°C fırında 40 dakika pişirin.
- 10Fırın süresi sonunda fırını kapatın, kapağını açarak cheesecake’i içeride soğumaya bırakın.
- 11Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve en az 3-4 saat soğutun.
- 12Sosu için, karadut, toz şeker ve limon suyunu bir sos tenceresinde 5 dakika kaynatın. Sosu isterseniz blender ile pürüzsüz hale getirin ya da taneli bırakın ve soğumaya bırakın.
- 13Soğuyan cheesecake’in üzerine karadut sosunu dökün. Dilerseniz yenilebilir çiçeklerle süsleyin. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
Karadutlu Cheesecake Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
- 20 cm'lik çember kalıp kullanılmıştır.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri

Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

90 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.