Tarif

Karamelize Soğanlı Enginar Tarifi

Faydalarını saymakla bitiremediğimiz enginara farklı bir yorum: Hafif tatlımsı tadıyla karamelize soğanlı enginar tarifi nasıl yapılır? Az malzeme ile son derece lezzetli enginar yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 25B
  • 82
  • Kaydet

Karamelize Soğanlı Enginar Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kırmızı soğan
1 adet beyaz soğan
3 diş sarımsak
40 ml zeytinyağı
5 g tuz
15 g toz şeker/esmer şeker
10 adet çanak enginar
1 adet limonun suyu
75 ml sıcak su
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 ml balzamik sirke
1/2 demet maydanoz

Karamelize Soğanlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı soğan, beyaz soğan ve sarımsakları piyazlık doğrayıp, zeytinyağında kavurmaya başlayın.
  • Pembeleşen soğanların üzerine tuz ve toz şekeri ekleyip karamelize olana kadar pişirin.
  • Ardından soğanların üzerine çanak enginarları gelişi güzel dizin.
  • Üzerine limon suyu ve sıcak su gezdirip tencerenin kapağını kapatın, yaklaşık 10 dk. enginarların yumuşamasını bekleyin.
  • Enginarlar yumuşamaya başladığında tereyağı ve balzamik sirke ekleyerek 5 dakika daha ağzı kapalı olarak pişirin. Püf Noktası: Enginarların eşit pişmesi için ara sıra ters yüz çevirebilirsiniz, gerekirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Pişen enginarları güzel bir servis tabağına alın, iç kısımlarına karamelize soğanları yerleştirin. Son olarak ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin.

Karamelize Soğanlı Enginar Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
  • Toz şeker yerine esmer şeker kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Bamya Yemeği Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
İmambayıldı Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
154B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Barbunya Pilaki Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
159B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.