Tarif

Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabaharın kızartma hali bambaşka bir lezzettir. Lezzetli karnabahar kızartması nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Karnabahar Kızartması Tarifi
Paylaş
  • 44B
  • 175
  • Kaydet

Karnabahar Kızartması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy karnabahar
1 litre Pınar Süt
Pınar
30 g un
250 ml su
1 adet yumurta
tuz
karabiber
Üzeri için:
150 g Pınar Yoğurt
Pınar
2 diş sarımsak
15 ml zeytinyağı
10 g pul biber

Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın.
  • Karnabaharları süt ile haşlayıp süzün ardından soğumaya bırakın.
  • Un, su, yumurta, tuz ve karabiberi çırparak boza kıvamında kaplama harcı hazırlayın.
  • Haşlanan karnabaharları önce harca batırın daha sonra derin yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  • Üzeri için yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı çırpın.
  • Kızarttığınız karnabaharları servis etmeden önce üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün, pul biber ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Mantarlı Krep Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Ispanaklı Sufle Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
38B Görüntüleme
Kolay Mücver Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
194B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Elif Elçin Eker
· 01.05.2020

Ne kadar sure haslanmali? Tarifler bu baglamda daha aciklayici olursa guzel olur

Yakup Alp
· 29.09.2021

Yumuşayıncaya kadar

Sevgi Fıratlıoğlu

Haşlamada kullanılan süt daha sonrasında değerlendirilebilir mi?

Deniz Bayar
· 31.10.2021

Bugün yaptım, bayila bayila yendi.Tesekkur ederiz, emeğinize sağlık.🙏🏽

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 02.11.2021

Afiyet olsun 🙏😇