Tarif

Kedidili Bisküvisi Tarifi

Hazır satılan kedidili bisküvileri yerine orijinal kedidili hamurundan harika bisküviler yapabilirsiniz. Nasıl mı?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Kedidili Bisküvisi Tarifi
Paylaş
  • 43B
  • 147
  • Kaydet

Kedidili Bisküvisi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
2 g tuz
50 g pudra şekeri
5 g toz vanilya
70 g un (elenmiş)
20-25 g toz şeker

Kedidili Bisküvisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalar sarısı ve beyazı olarak ayrılır.
  • Beyazlarına bir tutam tuz eklenir, mereng elde etmek için köpük kıvamına gelene dek mikserde çırpılır.
  • Sarıları bir karıştırma kabına alınır, üzerine pudra şekeri ve vanilya eklenir. Krema kıvamı elde edene kadar mikserde çırpılır.
  • Krema karışımına, 2-3 aşamada mereng eklenir. Bir spatula yardımıyla alttan üste olacak şekilde karışımlar birbirine yedirilir yani fold edilir.
  • Üzerine elenmiş un eklenir ve yavaşça fold etmeye devam edilir. Bu aşamadan sonra kedidili hamurunuz hazır olacaktır
  • Hamur karışımı sıkma torbasına doldurulur. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 7-8 cm eşit uzunluklarda sıkılır.
  • Üzerlerine eşit miktarda toz şeker serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika kontrollü şekilde pişirilir. Kızarmaya başladığında kedidili bisküvileriniz hazır demektir.
  • Dilediğiniz pasta ve tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Pembe Coco Star Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Çiçekli Kurabiye Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Esron Kurabiyesi Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme

Yorumlar (4)

MutlulukAdımlarım
· 12.05.2020

Merhaba ,saklama süresi nedir acaba

Elif Çıtak
· 22.12.2020

Hava almayan bir kapta 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz.

lale zehra özer
· 25.04.2022

Elif hanım merhaba,sıkarken duy takmak gerekiyor mu?

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 25.04.2022

Evet çok daha iyi sonuç alırsınız. Elinize sağlık 🤩