- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Kolay Aşure Tarifi
Tarif
Kolay Aşure Tarifi
Muharrem ayının vazgeçilmezi hem tadı hem de anlamıyla gönülleri mest eden aşure tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 25B
- 39
- Kaydet
Kolay Aşure Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 litre su
800 g toz şeker
200 g kuru kayısı
200 g kuru incir
500 g haşlanmış aşurelik buğday
100 g haşlanmış nohut
100 g haşlanmış fasulye
50 g kuş üzümü
150 g kuru üzüm
100 g kuru incir
50 g kuru kayısı
Kolay Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
- 11 gece önceden aşurelik buğdayı, nohutu ve fasulyeyi suda bekleterek yumuşatın. Ertesi gün haşlayın.
- 2Geniş bir tencerede 4 litre su ile toz şekeri 5 dakika boyunca kaynatın.
- 3Aşurelik buğdayı ekleyip 20 dakika kadar kaynatın.
- 4Ardından haşlanmış nohut ve fasulyeleri ekleyip kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- 5Küp küp doğranmış tüm kuru malzemeyi içine ekledikten sonra kontrollü olarak pişirin.
- 6Güzelce kaynayan ve kıvam alan aşureyi ocaktan alın. 1 saat tencerede dinlendirdikten sonra servis kaselerine paylaştırın. Üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyin.
- 7Süslemek için nar tanesi, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, badem, çam fıstığı, ceviz, Hindistan cevizi, toz tarçın, Antep fıstığı gibi ürünler kullanabilirsiniz.
Kolay Aşure Tarifi Püf Noktası
*Süslemek için nar tanesi, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, badem, çam fıstığı, ceviz, Hindistan cevizi, toz tarçın kullanabilirsiniz.

Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri

Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

60 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar (7)
Tarifi şu an deniyorum ama verdiğiniz sürelerde bakliyatlar yumuşamadı bile. Düdüklü tencerede mi yapmalıydım acaba?
Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi