Tarif

Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi

Enfes bir pide yorumu, labneli ve pastırmalı pide tarifi...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 30
  • Kaydet

Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
16 g yaş maya
35 g toz şeker
30 g tuz
aldığı kadarsu
Üzeri için:
4 dal taze biberiye
200 g Pınar Labne
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
tuz ve karabiber
2 paket Pınar Çemensiz Pastrıma
Pınar
Pınar Tereyağı
Pınar

Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını açın. Yaş maya, toz şeker, tuz ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun.
  • Üzerini streç film ile örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru oval açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.
  • Kıyılmış biberiyeleri, labne ve krema ile bir kasede karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Harcı pidenin ortasına sürün. Pastırma dilimlerini uzunlamasına kesin ve pidenin üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 195 derece fırında ortalama 15-20 dakika pidenin altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan hemen sonra üzerine tereyağı sürün ve kıyılmış biberiye serperek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Fındık Lahmacun Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
80B Görüntüleme
Taze Otlu Labneli Kapalı Pide Tarifi
16B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Airfryer'da Ramazan Pidesi Tarifi
2B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.