Tarif

Levrek Külbastı Tarifi

Lezzetli ve pratik bir deniz ürünleri tarifi arıyorsanız, İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Levrek Külbastı, tam aradığınız tarif! Bu nefis yemek, özellikle fırında mükemmel bir şekilde pişen levrek ile sofranızı taçlandıracak. Tarife ve külbastı yapmanın püf noktalarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 52B
  • 95
  • Kaydet

Levrek Külbastı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet domates
3 adet yeşil biber
5-6 adet bebek patates
4 adet levrek fileto
1/4 demet maydanoz
30 g kapari
1 adet limon
Sosu için:
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g arpacık soğan
3 diş sarımsak
40 g biber salçası
200 ml Pınar Krema
Pınar
tuz&karabiber

Levrek Külbastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabuğu soyulmuş domates, biber ve patatesleri iri iri doğrayın. Ardından bir fırın kabına alıp tepsinin tam ortasına levrek filetoları yerleştirin.
  • Üzerini maydanoz yapraklarıyla kaplayın. Gelişi güzel kapari serpin.
  • Sosu için: arpacık soğan ve sarımsakları tereyağında soteleyin, biber salçasını ekleyip kavurun. Üzerine kremayı ilave edip, tuz ve karabiberle tatlandırın. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
  • Hazır olan kremalı sosu balıkların üzerine dökün. 4’e bölünmüş limon dilimlerini aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Son olarak tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile sıkıca sardıktan sonra önceden ısıtılmış 190°C fırında 25 dakika pişirin.
  • Levrek külbastınız hazır, afiyet olsun.

Levrek Külbastı Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.8
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
38B Görüntüleme
Karides Güveç Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
37B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Somon Pasta Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Gonca Sepil
· 07.11.2021

Krema malzemelerde yok. 1 paket mi

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 08.11.2021

Merhaba, malzeme listesinin yanında yer alan ‘sosu için’ başlığını göreceksiniz. Oraya tıklayarak tüm sos malzemelerini ve 200 ml krema oranını görebilirsiniz.