Tarif

Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi

İki bakliyatın birleşimi ile muhteşem olan , yaprak sarma tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi
Paylaş
  • 27B
  • 37
  • Kaydet

Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet asma yaprağı
150 g yeşil mercimek(haşlanmış,yarı pişmiş,suyu süzülmüş)
150 g ince köftelik bulgur(yıkanmış)
1 adet kuru soğan
15 g domates salçası
5 g karabiber
5 g nane
1/4 demet maydanoz
50 ml zeytinyağı
7 g tuz
200 ml su

Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları iyice yıkayın .
  • Yaprağın büyüklüğüne göre içten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi küçük ve yuvarlak şekilde sarın.
  • Hepsini altına yaprak serilmiş tencereye koyup en son üzerine bir iki yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın.
  • Yapraklarının üzerine tabak kapatıp, 200 ml kadar kaynar suda eritilmiş 15 gram salçayı üzerine dökün.
  • Yaprakların hizasına gelecek kadar kaynamış su ekleyin.
  • Orta ateşte pişirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
32B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Kuru Sebze Dolması Tarifi
80 Dakika
10-12 Kişilik
28B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Peynirli Kapya Biber Dolması Tarifi
29B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.