Tarif

Mücver Tarifi

İftara dakikalar kala kolayca hazırlayıp herkesin beğenisini kazanacağınız kabak mücveri tarifi nasıl yapılır? Kabak mücveri tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
35 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 76B
  • 71
  • Kaydet

Mücver Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kabak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
1/2 demet taze nane
1 demet dereotu
250 g Pınar Hellim Peyniri
Pınar
3 adet yumurta
200 g un
3 g kaya tuzu
5 g karabiber
15 g zeytinyağı
20 g susam
5 g çam fıstığı

Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları rendeleyip tuzlayın ve beş dakika dinlendirdikten sonra suyunu iyice sıkıp süzerek derin bir kaba alın.
  • Maydanoz, taze soğan, nane ve dereotunu incecik kıyın, hellim peynirini de küp küp doğradıktan sonra kaba ekleyin.
  • Üzerine yumurtaları kırdıktan sonra un, tuz ve karabiberle lezzetlendirip güzelce karıştırın.
  • Hazır olan mücver harcını, az yağladığınız bir tavaya kaşık yardımıyla yayın. Üzerine susam ve çam fıstığı serpiştirin.
  • Kısık ateşte, her iki yüzünü kızarana kadar pişirin. Ardından süzme yoğurt, susam ve bir miktar zeytinyağı ile servis edin.

Mücver Tarifi Püf Noktası

*Tercihen un oranını değiştirerek, mücver harcının kıvamını artırıp azaltabilirsiniz.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yaprak Bezelye Kavurması Tarifi
48B Görüntüleme
Fırında Kaşarlı Kırmızı Biber Tarifi
52B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çığırtma Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
59B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.