Tarif

Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi

Klasik imambayıldı tarifine farklı bir dokunuş yaptık. Ekşili imambayıldı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 96
  • Kaydet

Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet patlıcan
6 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
40 g domates salçası
2 adet domates
2 tutam tuz
20 g toz şeker
2 tutam beyaz biber
1'er adet sarı ve kırmızı biber
Üzeri için:
sızma zeytinyağı
nar ekşisi sos
taze kekik

Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun ve istediğiniz küçüklükte kesin. Dolduracağınız yerini ortasından bıçakla yarıp yağda kızartın.
  • Diğer yandan söğüşlük doğradığınız soğanları orta ateşte pişirmeye başlayın. Soğanı soteledikten sonra dilim dilim doğranan sarımsağı, salçayı ve rendelenen domatesleri ekleyin.
  • Soğanlar tam pişip suyunu çektikten sonra tuz, şeker, beyaz biber ekleyip tadını kontrol edin ve soğumaya bırakın.
  • İçlerini yardığınız patlıcanlara harcı doldurun. İmambayıldının üzerine sarı ve kırmızı biberleri de jülyen olacak şekilde doğrayın ve 160 derece fırında renk almasını sağlayın.
  • Fırından çıkardığınız imambayıldıyı soğutun.
  • Tatlı kaşığıyla üzerine sızma zeytinyağı ve nar ekşisi sos gezdirip aromasını artırın. Taze kekik dallarıyla süsleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Neolokal Usulü İmambayıldı Tarifi
40B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mastave Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mandalinalı Pırasa Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.