Tarif

Patatesli Ekşi Kremalı Kabak Tarifi

Patatesli ekşi kremalı kabak salatası nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Salata Tarifleri
Tencere
Patatesli Ekşi Kremalı Kabak Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 79
  • Kaydet

Patatesli Ekşi Kremalı Kabak Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g bebek yeşil ve sarı kabak
400 g bebek patates
5 g toz şeker
tuz&karabiber
75 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 demet taze soğan
1 demet dereotu
300 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 g konserve mısır

Patatesli Ekşi Kremalı Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yeşil kabak, sarı kabak ve patatesleri aynı boyutlarda doğrayın.
  • Patatesleri bir tencereye alıp üzerini kaplayacak kadar su ilave edin, toz şeker ve tuz serpin.
  • Tencereyi kaynama noktasına getirip patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dakika kısık ateşte haşlayın.
  • Ardından kabakları ekleyip tüm sebzeler yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
  • Tereyağını geniş bir tavada eritip ince dilimlenmiş taze soğanları renkleri solana kadar kavurun, ardından ince kıyılmış dereotunu ve haşlanmış sebzeleri ekleyin.
  • Tavayı ateşten alıp ekşi kremayı ilave edin. Tavayı yeniden ateşin üzerine koyup ılıyana kadar ısıtın.
  • Tuz, karabiber ve konserve mısır serperek ılık olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Tahıllı Sebze Salatası Tarifi
21B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bademli Semizotu Salatası Tarifi
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Gavurdağı Salatası Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
199B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.