Tarif

Peymacun Tarifi

Pide ustalarını aratmayacağınız, Peymacun tarifini denemelisiniz. Otlu peynirli Peymacun tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Peymacun Tarifi
Paylaş
  • 42B
  • 64
  • Kaydet

Peymacun Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
550 g un
8 g tuz
240 ml ılık su
8 g toz şeker
50 g yaş maya
Üzeri için:
200 g Pınar Labne
Pınar
220 g Pınar Kaşar Peyniri, rendelenmiş
Pınar
1 demet kıyılmış maydanoz
5 g pul biber
1 adet yumurta
kenarlarına sürmek için 1 adet yumurta sarısı

Peymacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: un ve tuzu bir kaba koyup ortasını açın, ılık su ve toz şeker ile eritilen yaş mayayı unun ortasına dökün ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hazır olan hamur 1 saat bekleyip kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Pide şeklinde veya yuvarlak olarak açın. Üzeri için labne, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta ve pul biberi güzelce karıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayın.
  • Hamurun kenarlarını hafifçe kıvırın ve bir fırçayla yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 20-25 dakika pişirin, sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Ispanaklı Peynirli Scones Tarifi
10B Görüntüleme
Patatesli Çıtır Börek Tarifi
21B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Piruhi Mantısı Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
46B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.