Tarif

Pratik Laz Böreği Tarifi

Geleneksel tariflerde bugün, meşhur Laz böreği tarifi nasıl yapılır? Pratik ve kolayca hazırlanabilen Laz böreği malzemeleri nelerdir?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Pratik Laz Böreği Tarifi
Paylaş
  • 34B
  • 53
  • Kaydet

Pratik Laz Böreği Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hazır baklavalık yufka
300 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g pastacı kreması
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
1 litre su
3-4 damla limon suyu

Pratik Laz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsisine baklavalık yufkaları dizin.
  • Her bir yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürün.
  • İki katta bir Pınar Kremilla dökün.
  • Bu işlemi iki üç defa tekrarlayın.
  • En son tepsinin üzerine kalan tereyağını gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35 dakika kadar pişirin.
  • Şerbet için su ve şekeri 10 dakika kaynatın, en sonunda limon suyunu damlatıp ılımaya bırakın.
  • Şerbet ılık iken fırından çıkan böreğin üzerine dökün.
  • Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Milföylü Kırıntı Börek Tarifi
18B Görüntüleme
Taze Peynirli Milföy Börek Tarifi
819B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Pırasalı Börek Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.