- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Pratik Profiterol Tarifi
Tarif
Pratik Profiterol Tarifi
İşte karşınızda bol çikolata sosu ve iç dolgusuyla ağız sulandıran çok lezzetli bir tatlı şöleni. Profiterol nasıl yapılır, profiterol yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın

Paylaş
- 116B
- 86
- Kaydet
Pratik Profiterol Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
240 ml su
100 g margarin
175 g un
4 adet büyük boy yumurta
İç Dolgusu için:
20 g un
2 adet yumurta sarısı
100 g toz şeker
10 g nişasta
10 g vanilya
Çikolatalı Sosu için:
200 g kuvertür çikolata
Pratik Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için: Su ve margarini bir tencereye alın. Margarin tamamen eriyip karışım kaynamaya başlayınca, unu ekleyin. Sürekli karıştırarak, hamur tencerenin tabanından ayrılana kadar pişirin.
- 2Pişen hamuru başka bir kaba alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- 3Hamur ılındıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin. Her bir yumurta tamamen karışmadan diğerini eklemeyin.
- 4Pürüzsüz ve akışkan bir hamur elde ettiğinizde, hamuru bir sıkma torbasına alın.
- 5Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak hamuru ceviz büyüklüğünde sıkın.
- 6Önceden ısıtılmış 180°C fırında, profiteroller kabarıp üzeri altın rengini alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- 7Fırından çıkan profiterolleri oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
- 8İç Dolgusu için: Süt, un, yumurta sarıları, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alın. Çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- 9Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelip göz göz olunca ocaktan alın.
- 10Ocaktan aldıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- 11Üzerinin kabuk bağlamaması için muhallebiyi geniş bir kaba alın ve üzerine kontak streç film kapatın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- 12Muhallebi tamamen soğuduktan sonra ekşi kremayı ilave edin ve homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından sıkma torbasına alın.
- 13Çikolatalı Sosu için: Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın, ancak kaynatmamaya özen gösterin. Isınan kremanın içerisine küçük parçalara bölünmüş kuvertür çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyene kadar karıştırarak pürüzsüz bir sos elde edin.
- 14Servis: Pişen ve dinlenen profiterol hamurlarının alt kısımlarına küçük delikler açın. Her profiterolün içine kremayı dikkatlice sıkın. Doldurulmuş profiterolleri servis tabağına alın ve üzerlerine hazırladığınız sıcak çikolatalı sosu dökün. Arzuya göre üzerini toz Antep fıstığı, çikolata rendesi ya da meyve parçaları ile süsleyebilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
4.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?