Tarif

Pratik Profiterol Tarifi

İşte karşınızda bol çikolata sosu ve iç dolgusuyla ağız sulandıran çok lezzetli bir tatlı şöleni. Profiterol nasıl yapılır, profiterol yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Pratik Profiterol Tarifi
Paylaş
  • 116B
  • 86
  • Kaydet

Pratik Profiterol Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
240 ml su
100 g margarin
175 g un
4 adet büyük boy yumurta
İç Dolgusu için:
500 ml Pınar Süt
Pınar
20 g un
2 adet yumurta sarısı
100 g toz şeker
10 g nişasta
10 g vanilya
10 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
Çikolatalı Sosu için:
200 ml Pınar Krema
Pınar
200 g kuvertür çikolata

Pratik Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: Su ve margarini bir tencereye alın. Margarin tamamen eriyip karışım kaynamaya başlayınca, unu ekleyin. Sürekli karıştırarak, hamur tencerenin tabanından ayrılana kadar pişirin.
  • Pişen hamuru başka bir kaba alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Hamur ılındıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin. Her bir yumurta tamamen karışmadan diğerini eklemeyin.
  • Pürüzsüz ve akışkan bir hamur elde ettiğinizde, hamuru bir sıkma torbasına alın.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak hamuru ceviz büyüklüğünde sıkın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, profiteroller kabarıp üzeri altın rengini alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan profiterolleri oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • İç Dolgusu için: Süt, un, yumurta sarıları, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alın. Çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelip göz göz olunca ocaktan alın.
  • Ocaktan aldıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  • Üzerinin kabuk bağlamaması için muhallebiyi geniş bir kaba alın ve üzerine kontak streç film kapatın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Muhallebi tamamen soğuduktan sonra ekşi kremayı ilave edin ve homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından sıkma torbasına alın.
  • Çikolatalı Sosu için: Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın, ancak kaynatmamaya özen gösterin. Isınan kremanın içerisine küçük parçalara bölünmüş kuvertür çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyene kadar karıştırarak pürüzsüz bir sos elde edin.
  • Servis: Pişen ve dinlenen profiterol hamurlarının alt kısımlarına küçük delikler açın. Her profiterolün içine kremayı dikkatlice sıkın. Doldurulmuş profiterolleri servis tabağına alın ve üzerlerine hazırladığınız sıcak çikolatalı sosu dökün. Arzuya göre üzerini toz Antep fıstığı, çikolata rendesi ya da meyve parçaları ile süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kestaneli Sufle Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Çubukta Waffle Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
2 Malzemeli Jöle Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Deniz Güneş
· 04.09.2020

Kaç yumurta olacak???

Kısık Ateş Akademi

Merhaba, tekrar kontrol edebilirsiniz. Ellerinize sağlık.

Sema Demiralay
· 27.12.2020

Merhaba, malzeme listede Pınar ekşi krema var ancak hiçbir yerde satılmıyor? Evde yapılabilir mi?

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba Sema Hanım, Ekşi kremayı metro marketlerden bulabilirsiniz.

Sonay Gökçe
· 05.10.2021

Merhaba, ekşi kremaya alternatif başka bir ürün kullanılabilir mi?

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, eğer yok ise hiç kullanmayabilirsiniz.