Tarif

Renkli Donut Tarifi

Şef Muhsin Ertürk’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel rengarenk donut tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 23B
  • 158
  • Kaydet

Renkli Donut Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
70 ml Pınar Süt
Pınar
28 g kuru maya
50 g toz şeker
2 g tuz
30 ml su
50 g sıvı yağ
10 g vanilya
1 adet yumurta
500 g un
Arası için:
vanilyalı puding

Renkli Donut Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir yoğurma kabına ılık süt, maya ve şekeri ilave edin, mayayı çözündürünceye kadar karıştırın.
  • Un hariç geriye kalan tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve minik bezeler yapın. 10-15 dk. bu şekilde mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru merdane yardımıyla bastırarak 2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde açın. Orta kısmını bir kalıp ile keserek çıkarın.
  • Bu şekilde 20 dakika daha mayalandırın. Daha sonra orta-kısık ateşte kızdırılmış derin yağda sık sık çevirerek pişirin.
  • Hamur piştikten sonra dinlendirin ve yatay olarak tam ortadan ikiye bölün. Arasına vanilyalı puding veya pastacı kreması ekleyebilirsiniz.
  • Üst kapağını çikolata kreması, nutella, pembe glazür gibi evde bulunan benzer malzemelere bandırın ve üzerini kapatın.
  • Renkli çikolata vb. malzemeler ile süsleyerek servis yapın.

Renkli Donut Tarifi Püf Noktası

*Hamur cıvık kalırsa un oranını artırabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Vanilyalı Sufle Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Labneli İrmik Muhallebisi Tarifi
18B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Labneli Petibör Tatlısı Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar (1)

ahmet yavuz tekinkaya

benimki pişiye benzedi