Tarif

Roka Çorbası Tarifi

Doğasında lezzet olan roka çorbası tarifi! Roka çorbası nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Roka Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 26
  • Kaydet

Roka Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet roka
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
180 ml sıcak su
tuz&karabiber
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
120 ml Pınar Süt
Pınar
20 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Roka Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Rokaların sap taraflarını kesip yapraklarını yıkayın ve suyunu süzün. Roka yapraklarını kaynar ve az tuzlu suda bir dakika civarında bekletip çıkarın ve soğuk suyun içine alın. Ardından süzgeçten geçirin.
  • Tereyağını bir tencerede eriterek rokayı kavurun. Karıştırarak üzerine sıcak suyu katın.
  • Tuz, karabiberle lezzetlendirip orta ateşte pişirin.
  • Tencereyi ateşten alıp el blender yardımı ile pürüzsüz kıvama getirin.
  • Terbiyesini hazırlamak için yumurtayı bir tabağa kırın. Süt ve ekşi krema ile birlikte güzelce çırparak azar azar tencereye katın ve bir taraftan da karıştın.
  • Ateşten almadan önce kremasını katıp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Düşbere Çorbası Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
49B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi
36B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Buğday Çorbası Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.